túróscsuszával szerettem volna...
de volt egy kevés ricottám és akkor inkább a polentát választottam. Ricottás
polenta.... ez maga is egy nagyon kellemes összeállítás és lehet hogy meglepő,
de nagyon egy húron pendült a harcsapaprikásommal ☺
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2016. február 29.
2016. február 27.
Hajtogatott tepertős pogácsa
Tegnap megint zsírszalonnát
sütöttünk ki, finom tepertő lett egy jókora adag. Ilyenkor mindig készül
pogácsa, de most nem a megszokott nagyis recept szerint akartam sütni, hanem
olyan igazi könnyű, levelesre vágytam. Aranytepsi Andika receptjét választottam
ki, tökéletesen az lett a végeredmény, amire vágytam.
2016. február 23.
Avokádós farfalle
vagy bármilyen más rövid tészta.
Avokádó... végre ☺ Nagyon régen
nem vettem, vagy a minősége vagy az ára, de többnyire együtt a kettő
eltántorított. De most sikerült gyönyörű darabot leltem. Itthon még 2-3 nap és
tökéletes lett az állaga, puha, krémes, ahogy azt kell.
2016. február 20.
Almás pite
Igazi régimódi családi sütemény,
melynek receptje minden családban nagy becsben van tartva. Olyan nagymamás,
régi emlékeket idéző, éppen ezért örök
és sosem megy ki a divatból. Szerencsére ☺
2016. február 17.
Sütőtök ropogós
Megint Yotam Ottolenghi adta az
ötletet ehhez a hamar elkészíthető ízletes előételhez, de akár ebédre/vacsorára
is elég lehet egy tartalmasabb salátával. Az is előnyére válik, hogy így
szeletelve sokkal hamarabb megsül a tök. Ehhez inkább az orange tököt
válasszuk, mert könnyebb felszeleteni és szaftosabb a húsa.
2016. február 15.
Sertéssült knédlivel és párolt káposztával
egy igazi klasszikus fogás. A
hozzám hasonló korúak még anno a Csehszlovák időkből ismerik, ma azonban mind
Csehországban, mind Szlovákiában nagy népszerűségnek örvend. De mitől is ne
lenne jó?
2016. február 12.
Kolbászos krumplileves pikánsan
Ez úgy indult, hogy csókakői
kolbászleves.... keresgéltem recepteket. Meg sem lepődöm már, amikor ilyen
konkrét nevű ételekhez ezerféle recept van forgalomban. Akár az enyém is
lehetne az 1001-dik változat, de jó lesz nekem a fenti elnevezés is. A pikánsságot egyrészt a chili és
a borecet, másrészt a Gorgonzola sajt adja, amiből egy egészen kevés bele van
csempészve.
2016. február 9.
Palacsinta variációk
Van már palacsinta nap is ☺ Véletlenül mára időzítettem a
palacsinta sütést, ami azért elég gyakori nálunk. A túrós mint standard mellé
egy kis változatosság is került, mert ha már ilyen nap van, akkor legyen!
2016. február 7.
Piskóta tekercs lekvárral Blogkóstolóra
Évtizedekig nem ettem piskóta
tekercset és mit ad Isten, nemrégen ahogy megláttam egy üzletben, teljesen
ráindultam. Elnyomtam mindig vissza a témát hátra ... és ekkor Vöröskaktusz kisorsolta nekem Sasó blogját a Blogkóstoló 27. fordulóban. Alig hogy elkezdtem
lapozgatni, elém ugrott a piskóta tekercs. Hát mi ez, ha nem a végzet??? Na
vajon mit választottam??? ☺
Jöjjön a Piskóta tekercs Sasó módra
2016. február 5.
Friss ravioli paradicsom mártásban
Van egy családi tésztanyújtó
gépünk, ami ide-oda vándorol ☺
Rendszerint valaki ráéhezik egy házi gyúrt tészta ételre, boldogan magához
veszi a gépet, aztán ennyiben is marad. Nálunk is többedszerre jár már a gép,
de végre most tényleg használtuk is. A blogon pedig eljött a 250-dik bejegyzés is.....
2016. február 3.
Karalábé saláta kétszer
Yotam Ottolenghi az egyik olyan
szakács, akinek az ízkombinációiban vakon megbízom. Nagyon egyezik az én
ízlésemmel. Nemrégiben nálunk is megjelent egy csodás könyve, amit nagy
örömömre névnapomra megkaptam. Egy télen is elkészíthető szuper salátát
választottam ki belőle elsőként. Aztán tovább mentem és újabb összetevőkkel
bővítettem.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)