Az eredetijét Prágában ettem anno (Nakladany hermelin).... és miután az idei utazás elmaradt és mert úton útfélen (blogon, blogfélen 😊) ez a remekmű jött szembe, hát elkészítettem házilag én is. Végtelenül egyszerű, türelem kell mindössze, hogy kivárjuk, amíg összeérik.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2020. december 26.
2020. december 21.
Daikon (jégcsapretek) és sárgarépa pácolva
Ez egy japán recept, végtelenül egyszerű de pont ebben rejlik a tökéletessége. Hozzávaló nem sok kell és pillanatok alatt össze lehet dobni. Aztán kell neki adni 1 napot és utána fogyasztható. Minden olyan étel mellé, ami savanyúságot igényel. Ilyenkor télen nem túl nagy a választék nyersen ehető zöldségekből, ezért érdemes ezt is megkóstolni.
2020. december 16.
Orosz hússaláta
Az ünnepek utáni maradék kommandó tipikus példája 😃 Természetesen ez csak a mi receptünk, mindenki szabadon kiélheti kreatív hajlamait kedve és a kamra tartalma szerint. Legtöbbször sült hús marad meg, ami lehet sertés vagy marha, de volt már rá példa, hogy direkt erre a célra készült a sült. Szilveszterre is ideális.