Megint tésztanap van ☺ amit nem bánok... tonhallal,
avokádóval jó kaprosan és citromosan gondoltam elkészíteni a mai ebédet. Már
menet közben látszott, hogy ez nem lesz egy igazán fotogén alkotás, de sebaj...
az ízek mindenért kárpótoltak.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2014. április 28.
2014. április 26.
Grillezés – négykezes rostélyos - cukkini páros
Kezdődik a grillszezon és bár
odakint kissé esős az idő, a konyhai gázgrillen kiválóan lehet már sütögetni.
Ablakok nyitva, indulhat a grillparty,
melynek mai résztvevői néhány szelet rostélyos, 2 cukkini és pár szelet friss
kenyér – és persze a 2 éhes „szakács”....
2014. április 23.
Cukkinis színes fülecskék
Ezek a színes fülecskék
(orecchiette) nagyon jópofa dél-olasz durumtészták. Olyan ételt gondoltam ki
nekik, ahol látszanak teljes szépségükben, így született meg ez a könnyű
cukkinis tésztaétel:
2014. április 22.
Sólet, az elmaradhatatlan
A sólet az az étel, amiről minden
húsvétkor megállapítjuk, hogy csinálhatnánk többször is. Aztán mindig eltelik
egy újabb év, mire megint sorra kerül ☺
Idén én készítettem el, méghozzá ilyenformán:
2014. április 18.
Polenta pirított radicchióval
A polentát akkor szerettem meg,
amikor először ettem az előfőzött kukorica darából készített, ízletes
eledelből. A normál, mezei kukorica darával valahogy nem voltam kibékülve.
Kedvencem, Hugh Fearnley Whittingstall pedig remek ötletet ad könyvében a
polenta, valamilyen levélzöldség és a sajt társítására.
2014. április 16.
Édesköményes tejszínes tészta
Nagyon szeretem az édesköményt ☺ Az egyik legjobb elkészítési módja
egyúttal a legegyszerűbb is. Kevés hozzávalóval különleges ízű tésztaételt
készíthetünk és mindössze szűk fél óra alatt kényelmesen el is készültünk az
ebéddel.
2014. április 11.
Zöld rizottó körtével és gorgonzolával
Elballagtam ma a piacra, mert
rizottóra fájt a fogam. Csak azt tudtam, hogy valami zöldet szeretnék és az
otthon lévő körtét és gorgonzola sajtot is bele akartam integrálni az ételbe.
Friss sóskát és mentát vettem végül... és nem bántam meg ☺ A sóska több figyelmet érdemelne,
különösen, ha hajlandóak vagyunk túllépni a rossz emlékű sóskamártáson.
2014. április 10.
Túrógombóc mogyoró bundában
Vea a házigazdája a 16. Blogkóstolónak. Egy játékról van
szó, melynek célja a bloggerek „szomszédolása”, vagyis egy kicsit lehetőséget
ad megismerni mások blogját, receptjeit. A sorsoláson Konyhavirtuóz blogját kaptam,
ahol nagyon sok érdekességet találtam. Valószínűleg fogok még csemegézni onnan,
de most a Túrógombóc receptet választottam.
2014. április 8.
Spanyol mandulás babsaláta
A fejtett bab jó dolog ☺ A levesen és a főzeléken túli
világra vagyok kíváncsi, ezért szétnéztem a szakácskönyveimben. A
Szakácskönyvtár sorozat Spanyol konyha könyvében fedeztem fel az alábbi csodás
salátát. Bátran állíthatom, hogy varázslatos ízvilágba visz el.
2014. április 6.
Fűszervajas csirkemell
A minap olvastam a Facebook valamelyik csoportjában a házi fűszeres vajról és akkor jutott eszembe, hogy tavaly nyárról ott figyel a fagyasztóban egy igazi nyári ízorgiát felvonultató saját készítésű fűszervaj. Görög bazsalikomból, görög kezeletlen héjú citromból és a görög nyaralás minden emlékéből összegyúrt csodás vajjal készült a mai ebéd
2014. április 3.
Spaghetti puttanesca
vagyis a „rosszlányok” spagettije
☺. A Szakácsmustra nevű játék 3. fordulójához érkeztünk, amikor is Kisildi házigazdaként Nigella Lawsont választotta. Nigellától eddig nem készítettem el
egy-az-egyben semmit, ezért kíváncsian
vettem górcső alá az olaszos Nigellát, vagyis Nigellissimát. Így született meg
ez az intenzív ízű tésztaétel. Az eredeti recept itt található.
2014. április 2.
Rozmaringos hajtogatott pogácsa
Nem terveztem mára pogácsa
sütést, de az erkélyen lévő és évek óta sikeresen áttelelő rozmaringunkon olyan
ínycsiklandó friss hajtások jelentek meg, hogy mégis meggondoltam magam. Ezt a
pogácsát készítettem már apróra vágott snidlinggel, medvehagymával is és
mindegyik csodás. Könnyű, szinte repülős a tésztája, nem is áll sokáig a
tányéron, hamar el szokott fogyni.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)