Kellemes emlékeket idéz fel bennem a
frankfurti levesnek nevezett étel és gondoltam egyet, talán egy kicsit újítani
kéne rajta. Pontosabban „átfűszerezni”… hogy legyen belőle valami extra, ami
most a karácsonyi nagy evészet után még egy kicsit gyomorbarát is.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2013. december 29.
Káposztaleves nagyon másképp
Cimkék:
édeskömény,
fejes káposzta,
fodormenta,
fokhagyma,
gyömbér,
koriander,
kurkuma,
LEVES,
lime,
menta,
petrezselyem,
sárgarépa,
tejszín,
virsli,
vöröshagyma,
zöld chilipehely
2013. december 23.
Sajtos rudacskák
Klasszikus, talán régimódi, de azért még mindig szívesen
elrágcsáljuk J Egyszerű és nagyszerű, borozgatáshoz,
sörkorcsolyaként, vagy csak úgy.
2013. december 19.
Szilvalekváros "protkó"
Karácsonyra való tekintettel egy kis sütögetés és ez most nem lesz fűszeres :)
Protkó… a készítéséhez szükséges
szerszámról nekem már csak ez jut eszembe J De kiválóan
lehet vele dolgozni. A tésztáját többszöri kísérletezés után véglegesítettem,
ez lett a legjobb. A tölteléknél fontos, hogy igazi jóféle szilvalekvárt
használjunk, ami kellően sűrű.
2013. december 16.
Pasta Tonno
Igen, a tonhalas pasta, amivel
már kacérkodtam egy ideje. Némileg ellentmond a fűszermániámnak, hogy odavagyok
az olasz ételekért, hiszen ők azért nem viszik túlzásba a fűszerezést. A
tésztás és rizses ételeik egyszerűsége, ugyanakkor gazdagsága azonban
lenyűgöző.
2013. december 13.
Kacsintós sütőtökkrém leves
Na ez aztán tipikusan az az étel,
amit mindenki másképp… sőt, ahányszor, annyiféle módon J Nálam ez az
édes-sós-savanyú-csípős változat a kedvenc és hozzá a sajtos pirítós.
2013. december 2.
Kínai zöldséges tészta 2 in 1
Ilyen hidegben egyre inkább
vágyom a lelket (is) melengető csípős – fűszeres ételekre. Ez a 15 - 20 perc
alatt elkészíthető és tetszés szerint variálható kínai ihletésű tésztaétel
igazi ízbomba.
2013. november 16.
Kókusztejes burgonya curry
Jó alternativája lehet a
hagyományos krumplifőzeléknek, sőt. Ez a fogás önálló ételként is megállja a
helyét. A burgonya felsőbb osztályba lépett, igazán ki tud teljesedni.
Többnyire mindig akad a kamrában és az elkészítése is gyors és egyszerű. Nem
kell hozzá feltét, de persze lehet azzal is.
Cimkék:
burgonya,
chili,
curry levél,
fokhagyma,
FŐÉTEL HÚS NÉLKÜL,
garam masala,
gyömbér,
indiai,
kókusztej,
koriander,
kurkuma,
madras curry,
római kömény,
thai bazsalikom,
VILÁGKONYHA,
vöröshagyma
2013. november 11.
Kagylós paella
Másodszor ugrottam neki a
paellának és ez lett
most az igazi J.
Ez egy 3 adagos recept, és igazán szuperre sikeredett. Hát nem gyönyörű ez a spanyol zászló színeit
idéző finomság?
2013. október 13.
Zelleres quiche
Eljött a zellerimádók ideje is
végre J
Gyönyörű méretes példányok figyelnek a piacokon, így itt az ideje elkészíteni
az egyik kedvencemet. A zeller nem egy egyszerű eset, mert nagyon intenzív és
karakteres az íze, ha valamihez hozzáadjuk, egyből átveszi az irányítást. Így
jött az a gondolat, hogy akkor legyen ő a főszereplő.
2013. október 8.
Alma-mangó curry kesudiós rizzsel
Cimkék:
alma,
ázsiai,
basmati rizs,
chili,
curry,
fahéj,
fokhagyma,
FŐÉTEL HÚS NÉLKÜL,
garam masala,
gyömbér,
indiai,
kesudió,
kókusztej,
koriander,
kurkuma,
mangó,
római kömény,
szegfűszeg,
VILÁGKONYHA
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)