az alkalom szülötte, mert nem
volt előre megfontolt szándék mögötte. A menza idők óta nem ettem, jól meg is
voltam nélküle. De a friss idei fejeskáposztának, egy kisebb darabnak méltó
felhasználást kerestem, ami ebédre egy buggyantott tojással nagyon jól is
sikerült. A régi emlékek már elszálltak, szerencsére, így újra hangszerelve
kedvenc lett belőle.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2016. május 31.
2016. május 29.
Kulfi az indiai jégkrém
Egy indiai receptkönyvből
Camellia Panjabi receptje alapján készült. Bár az íze csábított, eddig nem is
gondoltam rá, hogy elkészítsem. Az ok most az volt, hogy natúr sűrített tej
konzervek vannak még „raktáron” ezekhez kerestem felhasználási lehetőséget.
2016. május 26.
Török csirkemáj gránátalma sziruppal
Még mindig Mautner Zsófi, mert a
Szakácsmustra 17. fordulójának határidejét szerencsére Vöröskaktusz meghosszabbította. Két receptet néztem ki, most került sorra ez a különleges csirkemájas étel.
2016. május 25.
Lazac saláta tormás dresszinggel
Harsogó tavaszi friss zöldekkel, retekkel, hagymával,
uborkával. A füstölt lazac a tormás dresszinggel már csak hab a tortán, de
egyben a lényeg is, az fogja össze és emeli ki az ízeket.
2016. május 23.
Pofézni
A Lássunk világot a konyhában 6. osztrák fordulójára készült ez az egyszerűnél is egyszerűbb étel, eredeti nevén
Pofesen. A „Bécsi konyha” című könyvemből való a recept. Lehet desszert, vagy
egy tartalmas leves utáni második fogás is.
2016. május 22.
2016. május 19.
Frankfurti leves
Friss kelkáposztából kötelező,
persze csak annak, aki szereti. Hogy a nevét honnan kapta, a belevaló
frankfurti virsliről vagy magáról Frankfurt városáról, azt nem tudom. De igen
régóta jelen van a konyhánkban és alkalmanként nagyon jól tud esni.
2016. május 18.
Pizza fehér spárgával
Spárgát spárgával ilyen tájt, de
azért megunni sem akarjuk. Már az változatosságot jelent, ha váltogatjuk a
fehéret a zölddel. Ezúttal egy adag szép friss fehér spárgára tettem szert és
egy pizza tetejére került egy részük.
2016. május 15.
Mákos tönkölypiskóta eperrel és mandulával
Alapanyag mentésből született ez
a sütemény, legalábbis részben. A mákos piskóta, mint olyan, ismert volt
korábbról már. Volt azonban még 15-20 dekányi eper és egy olyan, kezeletlen
héjú citrom, amit már sokáig nem tartogathattam. Így lett ezekből egy hirtelen
gyorsan kikevert pihe-puha sütike.
2016. május 11.
Avocado krém joghurttal
Az idén ritka vendég volt nálunk
az avokádó. Igen borsos áron adták, úgy kellett vadászni az időnként előforduló
barátságosabb árfekvésű darabokra. Ezen alkalmak egyikén fekete ráncos héjú gyümölcsöket
találtunk. Egy egyszerű joghurtos krémet készítettem belőle, amit a bőrszerű
héjba visszatöltve tálaltam.
2016. május 10.
Blogkóstoló 29. kiírás
Másodszorra került hozzám a
stafétabot, vagy a fejkendő, ahogy az előző forduló háziasszonya, Sasó megfogalmazta ☺ A Blogkóstoló még mindig az egyik
kedvenc játékom mert el lehet
mélyedni egy kicsit egy más világban, egy blogger társunk receptjei kapcsán.
2016. május 4.
Libanoni húsos táska
Sambouseq a becsületes arab neve,
fenyőmaggal, fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezett marhahúsos tészta csomagocska.
A Szakácsmustra nevű játék 17. fordulója alkalmából készült. Vöröskaktusz Bogi ezúttal Mautner
Zsófit választotta, tőle kellett sütni/főzni valamit.
2016. május 2.
Török vöröslencse leves
Matyi Éva barátnőm blogján olvasható a recept és a története is (Ezo Gelin corbasi) ami nagyon
megtetszett, gyorsan neki is álltam. Volt itthon vöröslencsém egy 20 dkg-os
adag, ebből 4-5 adag leves lett. A csodaszép narancssárga vöröslencse sajnos
elveszti a színét és a formáját is, mire elkészül, de az íze nagyon kellemes.
2016. május 1.
Minikuglóf eperrel és csokival
Május, Anyák napja, virágözön.
Orgona, illatok, zöldek. És sütik.... különlegesek, egyszerűek, szeretettel
készülők. Minikuglóf... eperrel, csokival, szeretettel.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)