Imádom az általam csak
telefonzsinór tésztának hívott rövid olasz durumtésztát. Ha meg már zsinór, hát
jöjjön mellé a másik „zsinór”, vagyis a zöld spárga. Aztán meg ott a snidling
is..... formáját tekintve az is beleillik a sorba ☺ Ők így hárman a húsvéti után napon pont a legjobb ebédnek
bizonyultak.
25 dkg rövid durum tészta
20-25 dkg zsenge zöld spárga
10 dkg márványsajt
1 dl tej
frissen őrölt feketebors
friss snidling
parmezán forgács tetszés szerint
Nagyon egyszerű a történet: amíg
sós vízben főtt a tészta al dentére, addig egy kevés vízben másik edényben
blansíroztam a zöld spárgát. Ez még annyira vékonyka, zsenge, hogy több nem is
kellett neki, pont ress maradt. Lehűtöttem és félretettem.
Kevés olivaolajra morzsoltam a
sajtot, felöltöttem a tejjel és lassú tűzön melegítve felolvasztottam a sajtot.
A tészta főzővizéből tettem még hozzá 1 evőkanállal.
A kész tésztát leszűrtem, a
mártásba forgattam és a spárgát is belekevertem, majd addig melegítettem, amíg
egyet forrt.
Előmelegített tányérba tálaltam
és megszórtam a felaprított snidlinggel, végül zöldséghámozóval parmezán
forgácsot vágtam a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése