Május elejéhez képest nem az
igazi az idő, alkalmas azonban a konyhai tevékenykedésre. Ki is használtam az
itthon létet és összedobtam egy jó kis salátát. Se nem meleg, se nem hideg
műfaj, legjobban szoba hőmérsékleten adja ki magát. Az sem árt, ha hagyjuk egy
kicsit összeérni és csak a fürjtojást tesszük frissen a tetejére.
4 – 5 db újkrumpli
10 – 12 db zsenge vékony zöld
spárga
2 szál ropogós zöldhagyma
maréknyi friss snidling
petrezselyem
frissen őrölt fekete bors
szumak
fürjtojás (vagy tyúktojás)
A dresszinghez:
olivaolaj vagy repceolaj
mustár
citromlé
kevés hideg víz
méz
só
bors
Az újkrumplikat hüvelykujjnyi
darabokra vágtam, sóztam és mikróban megpároltam pár perc alatt. Közben feltettem
vizet forrni egy kiskanál cukorral és a feldarabolt spárgák szárát 2 percig,
majd a spárgafejeket hozzáadva további 1 percig főztem. Leszűrtem és hideg víz
alatt gyorsan lehűtöttem.
Egy kis üvegben összeállítottam a
dresszinget: a hozzávalókat sorjában az üvegbe tettem, jól elkevertem, addig,
amíg opálos nem lett a keverék.
A krumplihoz hozzápakoltam a
spárgát és ráöntöttem a dresszinget. Ekkor még meleg volt, ezért a tetejét is
rátettem a tálra, hogy jól beszívják a zöldségek a zamatokat. A fürjtojást
annyi hideg vízbe tettem, ami éppen ellepte, majd forrás után ½ percig főztem.
Hideg víz alatt hűtöttem és megpucoltam (nehéz feladat, de megéri ☺). Felszakítottam a tojások fehér
részét és mézszerűen folyós sárgájával felfelé a salátára tettem, végül megszórtam
egy kis szumakkal és sóval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése