alias francia „lecsó” vagy valami
hasonló sült ma a hosszúra nyúlt nyári blogszünet után. A nyár végének színei,
ízei kerültek bele. Viszonylag szárazabbra hagytam, nem öntöttem nyakon
darabolt paradicsommal, mert vasalt karaj sült hozzá és isteni macedón ajvár
került mellé.
padlizsán
cukkini
lilahagyma
kápia paprika
paradicsom
(1 szem blansírozott burgonya –
ez nem illik bele a képbe, de nem lett rossz)
fokhagymás olaj, olivaolaj
só
frissen őrölt feketebors
Az összes hozzávalót nagyobb
darabokra vágtam, a krumplit hasábokban feltettem sós vízbe, egyet forrt és le
is szűrtem, leszárítottam. A hozzávalókat a paradicsom kivételével megforgattam
fokhagymás olajban, sóztam, megborsoztam és tepsibe tettem.
200ºC fokon kezdtem sütni, majd visszavettem 180-ra. Időnként
megforgattam, szükség szerint lehet még olajjal locsolgatni. 10-15 perc után a
megszurkált kis paradicsomokat is rádobáltam. Összesen 50 percet sült, a végén
már csak grilleztem felülről.
Mondhatom, zseniális íze lett, a
padlizsán krémmé olvadt, a krumpli is teljesen átsült, a cukkini roppanós
maradt, a lilahagyma karamellizálódott.
Közben a Ház Ura a sózott, fűszerezett
karajt zsíron megsütötte felülről lenyomva a húsvasalóval. Már csak a macedón
ajvart kellett mellé tenni és lehetett is falatozni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése