...
ahogy mi készítjük ☺ Tipikusan az az étel, melyet minden pasi szeret és amitől
minden asszony ódzkodik, mert elég pepecselős… De azért annyira talán nem J
Minden
esetre, ha már nekiállunk, jókora mennyiséget kell csinálni, hiszen adagokban
tökéletesen fagyasztható.
Ha
nagyon leegyszerűsítjük: pörkölt és palacsinta... ☺
Ha
nincs éppen pörkölt:
40-50
dkg vegyes apró hús (praktikusan a különböző „eselékek”, melyeket fagyasztóban
összegyűjthetünk – csirke, pulyka stb)
vöröshagyma
pirospaprika
vaj
só
frissen
őrölt színes bors
palacsinták
paradicsompüré
tejfölös
habarás
Elkészítettem
egy, a szokásosnál kissé bővebb szafttal rendelkező pörköltet. Szűrőben hagytam lecsepegni, az értékes
szaftot felfogva. A sűrűjét a húsdaráló legnagyobb lyukú tárcsáján átdaráltam,
mert textúra kell neki, ne legyen pépes. Még forrón belekevertem 4-5 dkg vajat,
ettől selymessé és nagyon ízletessé vált.
A
palacsintákat már előre megsütöttem, nekem ez a recept vált be. Mivel minden
esetben kicsit sósra sütöm őket, ezért most is pont úgy sütöttem , ahogy
szoktam.
A
palacsinták közepére kb. 1 evőkanálnyit tettem a töltelékből, majd boríték
szerűen összehajtogattam őket. Egy kizsírozott kerámia sütőtálba félig egymást
átlapolva felsorakoztattam a csomagocskákat úgy, hogy a hajtás alulra került.
A
mártáshoz egy kevés olivaolaj és vaj keverékén megpirítottam 2-3 evőkanál
paradicsompürét, majd beleöntöttem a töltelékből visszamaradt pörkölt
szaftot. Baromfi fűszerkeverékkel ízesítettem,
összeforraltam, végül egy tejfölös habarással besűrítettem.
A
tálban elrendezett palacsintákat meglocsoltam a mártással és sütőbe toltam
180ºC-ra légkeveréssel. Fél óra elég neki még akkor, is, ha már hidegek a
csomagok. Tálaláskor petrezselyemzölddel és tejföllel tehetjük teljessé.
Nagyon jól néz ki. Én is szoktam készíteni, hiszen a fiúk szeretik.
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésImádom! :)
VálaszTörlésPalacsinta minden formában....
TörlésKedvenc! :)
VálaszTörlés