képzeljük el a frankfurti levest
és cseréljük ki a kelkáposztát fehérbabra ☺ Legegyszerűbben így jellemezném ezt a nyári levest, amit akár hidegen
is kikanalazok a fazékból. Hűsít és laktat, utána már csak egy kis desszert
vagy fagyi kell.
1 doboz főtt fehérbab
1-2 szál fiatal sárgarépa
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
zöldség alaplé
1 pár virsli
tejföl
kukorica keményítő
zsálya
friss snidling
frissen őrölt feketebors
só
Ha konzerv fehérbabot használunk, akkor tényleg negyedórás munka, hiszen
csak a sárgarépának kell ressre főnie. A zöldhagymát és a fokhagymát
felszeleteltem és megfuttattam egy kevés olivaolajon. Rádobtam a felkarikázott
sárgarépát és kevés zöldséglevessel felöntve ressre pároltam. Ekkor ráöntöttem
a többi zöldséglevest, beletettem a leszűrt, leöblített fehérbabot, a szárított
zsályát és pár percig forraltam.
Közben 1 mokkáskanálnyi kukoricakeményítőt elkevertem 2 evőkanál
tejföllel és ezzel behabartam a levest. Végül frissen vágott snidlinggel
szórtam meg.
Jól megy hozzá a kruton, akkor még tartalmasabb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése