hmmm, ez is régóta a
bakancslistámon volt már. Nemrégen lett csak kuktám, anélkül esélytelen. Ma
jött el a nagy nap, miután a Nagycsarnokban csodaszép friss kacsazúzára
bukkantam.
1/2 kg kacsazúza (vagy liba-,
pulyka-, csirke)
1 vöröshagyma
zsír
1 zöldpaprika vagy, ha van sóban
eltett darált paprika
1 teáskanál sűrített paradicsom
só
őrörlt pirospaprika
egész fekete bors
chili, vagy más erős paprika
ízlés szerint
a zúzát félbe vagdostam, így is
hüvelykujj begynyi darabok lettek. A kuktába 3-4 dl vizet öntöttem, beletettem
egy szeletet a vöröshagymából és jó pár szem
egész fekete borsot. A zúzát ezután só nélkül 50 percig főztem,
majd hagytam kicsit hűlni.
Egy lábasban zsíron
megdinszteltem a lereszelt vöröshagymát, beletettem a darált paprikát, a
sűrített paradicsomot, végül a pirospaprikát. A kuktából áttetetm a lábasba a zúzát
és a főzőléből öntögettem hozzá. Kb. fél órát főztem még szép lassan, a
folyadékot pótoltam, ha kellett. Végül szép, sűrű, fényes szaftja lett.
Köretként „gyöngy” kuszkuszt
tálaltam mellé, de nokedlivel, tarhonyával is ehetjük. Mellé pedig az idén sajnos utolsó adag kovászos uborka dukál.
Azért kukta nélkül is meg lehet főzni, csak idő kell hozzá.
VálaszTörlésÍgy igaz :)
Törlés