2013. november 11.

Kagylós paella

Másodszor ugrottam neki a paellának és ez lett most az igazi J. Ez egy 3 adagos recept, és igazán szuperre sikeredett.  Hát nem gyönyörű ez a spanyol zászló színeit idéző finomság?


Hozzávalók

1 bögre rizottórizs
kb. 1 liternyi csirke alaplé, esetleg víz
1 jó púpozott evőkanálnyi Paella fűszerkeverék
oliva olaj
1 kis fej vöröshagyma (vagy 1 kávéskanálnyi vöröshagymakrém)
1 nagy gerezd fokhagyma
1 kávéskanálnyi sűrített paradicsom
1 egész szárított chili
1 maréknyi szárított zöldség (ez el is maradhat)
késhegynyi őrölt pimento (spanyol füstölt pirospaprika)
2 nagy piros színű sült ecetes paprika
2 doboz kagyló konzerv



Egy minél nagyobb serpenyőbe vagy paella főző edénybe egy kevés oliva olajat öntünk, rádobjuk a vékonyra felszeletelt fokhagymát, a nagyon apróra vágott vöröshagymát (ilyenkor jobb a krém szerintem), a szárított chilit, kicsit kevergetjük, félrehúzzuk és mehet a pimento. Jól elkeverjük, beleszórjuk a rizst és átkevergetjük.
Az előzőleg felmelegített alaplébe beletesszük a Paella fűszerkeveréket, a szárított zöldségeket és a forró levet beleöntjük a serpenyőbe. Nagyon fontos, hogy ne kevergessük egyáltalán, nehogy rizottó legyen belőle J. Hagyjuk fedő nélkül fortyogni, kb 20 perc kell a rizsnek, de ha már elfőtt a lé nagy része, akkor rátehetjük a felkockázott paprikákat és a kagylót is. Hagyjuk még pöfögni, akkor jó, ha az alja egy kicsit odakap. Ha kész, levesszük a lángról és ekkor teszünk rá egy fedőt és 5 percig hagyjuk pihenni.

A sült ecetes paprikából egy kicsit kiáztattam az ecetet meleg vízben, de egy az egyben is mehet bele, az a kis pikáns íz csak jót tesz neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése