Másodszor ugrottam neki a
paellának és ez lett
most az igazi J.
Ez egy 3 adagos recept, és igazán szuperre sikeredett. Hát nem gyönyörű ez a spanyol zászló színeit
idéző finomság?
1 bögre rizottórizs
kb. 1 liternyi csirke alaplé,
esetleg víz
1 jó púpozott evőkanálnyi Paella
fűszerkeverék
oliva olaj
1 kis fej vöröshagyma (vagy 1
kávéskanálnyi vöröshagymakrém)
1 nagy gerezd fokhagyma
1 kávéskanálnyi sűrített
paradicsom
1 egész szárított chili
1 maréknyi szárított zöldség (ez
el is maradhat)
késhegynyi őrölt pimento (spanyol
füstölt pirospaprika)
2 nagy piros színű sült ecetes
paprika
2 doboz kagyló konzerv
só
Egy minél nagyobb serpenyőbe vagy
paella főző edénybe egy kevés oliva olajat öntünk, rádobjuk a vékonyra
felszeletelt fokhagymát, a nagyon apróra vágott vöröshagymát (ilyenkor jobb a
krém szerintem), a szárított chilit, kicsit kevergetjük, félrehúzzuk és mehet a
pimento. Jól elkeverjük, beleszórjuk a rizst és átkevergetjük.
Az előzőleg felmelegített
alaplébe beletesszük a Paella fűszerkeveréket, a szárított zöldségeket és a
forró levet beleöntjük a serpenyőbe. Nagyon fontos, hogy ne kevergessük
egyáltalán, nehogy rizottó legyen belőle J. Hagyjuk fedő nélkül fortyogni, kb 20 perc kell a
rizsnek, de ha már elfőtt a lé nagy része, akkor rátehetjük a felkockázott
paprikákat és a kagylót is. Hagyjuk még pöfögni, akkor jó, ha az alja egy
kicsit odakap. Ha kész, levesszük a lángról és ekkor teszünk rá egy fedőt és 5
percig hagyjuk pihenni.
A sült ecetes paprikából egy kicsit
kiáztattam az ecetet meleg vízben, de egy az egyben is mehet bele, az a kis pikáns íz
csak jót tesz neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése