2021. november 4.

Spenótos túrós sós palacsinta

a palacsintát mindig sósra sütöm, épp csak egy kicsit, de cukrot sosem teszek a tésztájába. Így aztán a kész palacsintákból bármi készülhet. A túrós spenótos változatot a firenzei palacsinta ihlette. Ricotta helyett a túró is igazán kiváló.



Hozzávalók: 

kisütött kész palacsinták
15 - 20 dkg tehéntúró (ennyi maradt ki a bécsi palacsintából)
maréknyi friss bébispenót, vagy fagyasztott spenót porció összeaprítva
kevés tejföl

szerecsendió
fehér bors
fokhagyma granulátum
tejföl és reszelt parmezán a tetejére

 


A túrót egy kevés tejföllel elkezdtem kikeverni, annyi tejföl kell csak, hogy krémes, de ne folyós legyen. Beletettem a fűszereket és az összeaprított spenótot. Jól elkevertem, majd annyi részre osztottam, ahány palacsinta volt (jelen esetben 4 felé).


 Betöltöttem a palacsintákat, feltekertem és vajjal kikent tepsibe tettem őket. A tetejükre tejfölt kentem, erre került a reszelt parmezán. 180 C fokon légkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütöttem. Nagyon jó lett, legközelebb kaporral csinálom meg.

 

4 megjegyzés:

  1. Én sem szoktam nagyon édesíteni a palacsintát, de sós receptem talán nincs is pedig milyen jó ötlet. Finom lehetett és jól néz ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi, nagyon jó, a kapros túrós réteshez hasonló, illetve csináltam már ilyesmit leveles tésztával is.

      Törlés
  2. Sós palacsinta, de jó ötlet, érdemes volt bekukkantani hozzád! 😉

    VálaszTörlés