a
palacsintát mindig sósra sütöm, épp csak egy kicsit, de cukrot sosem teszek a tésztájába.
Így aztán a kész palacsintákból bármi készülhet. A túrós spenótos változatot a
firenzei palacsinta ihlette. Ricotta helyett a túró is igazán kiváló.
kisütött kész
palacsinták
15 - 20 dkg tehéntúró (ennyi maradt ki a bécsi palacsintából)
maréknyi friss bébispenót, vagy fagyasztott spenót porció összeaprítva
kevés tejföl
só
szerecsendió
fehér bors
fokhagyma granulátum
tejföl és reszelt parmezán a tetejére
A
túrót egy kevés tejföllel elkezdtem kikeverni, annyi tejföl kell csak, hogy
krémes, de ne folyós legyen. Beletettem a fűszereket és az összeaprított
spenótot. Jól elkevertem, majd annyi részre osztottam, ahány palacsinta volt
(jelen esetben 4 felé).
Betöltöttem a palacsintákat, feltekertem és vajjal kikent tepsibe tettem őket. A tetejükre tejfölt kentem, erre került a reszelt parmezán. 180 C fokon légkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütöttem. Nagyon jó lett, legközelebb kaporral csinálom meg.
Én sem szoktam nagyon édesíteni a palacsintát, de sós receptem talán nincs is pedig milyen jó ötlet. Finom lehetett és jól néz ki.
VálaszTörlésköszi, nagyon jó, a kapros túrós réteshez hasonló, illetve csináltam már ilyesmit leveles tésztával is.
TörlésSós palacsinta, de jó ötlet, érdemes volt bekukkantani hozzád! 😉
VálaszTörlésÓ de örülök :) Köszi :)
Törlés