Jó alternativája lehet a
hagyományos krumplifőzeléknek, sőt. Ez a fogás önálló ételként is megállja a
helyét. A burgonya felsőbb osztályba lépett, igazán ki tud teljesedni.
Többnyire mindig akad a kamrában és az elkészítése is gyors és egyszerű. Nem
kell hozzá feltét, de persze lehet azzal is.
Hozzávalók (1 - 2 adag)
Mokkáskanál = nagyon kicsi kanál
csapottan mérve és kb. Azt is mondhatnám, hogy „ízlés szerint”.
Az arányok a
fontosak.
kb. 30-40 dkg burgonya, ha van
kiflikrumpli, az a legjobb (5 –6 kiflikrumpli)
1,65 dl-es kókusztej konzerv
vöröshagyma (krém)
1 gerezd fokhagyma
1 kis darab gyömbér
1 egyész chili paprika egyben
1 mokkáskanál őrölt római kömény
1 mokkáskanál őrölt koriander
1 mokkáskanál garam masala
1 késhegynyi madras currypor
1 késhegynyi kurkuma
curry levelek
thai bazsalikom
só
A burgonyát 1 cm-es szeletekre
vágjuk, hideg vízbe tesszük amíg sorra nem kerülnek. A serpenyőbe oliva olajat
öntünk, nyomunk egy kis hagymakrémet, beletesszük a vékonyra szeletelt fokhagymát,
ráreszeljük a gyömbért és felforrósítjuk, kicsit sütjük. Mehetnek bele sorban a
fűszerek: római kömény, koriander, currypor, kurkuma. Tovább sütjük kevergetve
fél percig és rátesszük a burgonyát. Kevergetve sütjük egy kicsit, majd
felöntjük egy kevés vízzel. Ne lepje el, csak legyen alatta és ezt folyamatosan
pótoljuk de mindig csak egy kicsivel. Most tesszük bele a chilit, a curry
leveleket és a morzsolt thai bazsalikomot és sózzuk. Fedő altt hagyjuk a
burgonyát megpuhulni. Amikor már jó és az alatta lévő víz nagy része is elfőtt
(egy sűrű masszát kell hogy lássunk) akkor beleöntjük a kókusztejet, éppen csak
egyet rottyantunk rajta, elzárjuk és lefedve 5 percig pihentetjük.
Ejha, mennyi fuszer. En felet nem is ismerem, de biztosan lennek a vendeged egy ilyen finomsagra!!! Mikor is futunk ossze??? Mi majusban leszunk otthon ;)
VálaszTörlésHú, akkor tényleg össze kell futnunk :) Ez így sok különböző fűszer, néha így, néha csak curryporral csinálom. Így az igazi :)
VálaszTörlés