igazi pénteki gyors 😏 igazi tavaszváró is egyben. A póréhagyma
eddig méltatlanul mellőzve volt, nem is tudom, miért. Most hogy vettem egy szép
darabot, salátákba, mindenféle ételekbe teszem és igen jónak találom. Ez a
tésztaétel is úgy született, hogy a gombhoz kerestem kabátot..... egy
póréhagymás tészta ötletet.
25 dkg durum tészta – színes jobb, de csak mert szebb lesz
20-25 cm-es póréhagyma darab
10-15 dkg kékpenészes sajt, Roquefort, Gorgonzola pl.
1 dl tej
olivaolaj
só, bors
A tésztát – jelen esetben a három színű trottole tricolore
tésztát – sós vízben al dentére főztem.
Közben olivaolajon megpároltam a vékony karikákra szeletelt
póréhagymát. Beleöntöttem a tejet, belemorzsoltam a sajtot. Addig kevertem, amíg
a sajt fel nem olvadt benne, majd borsoztam és ha kell még, ekkor sózhatjuk.
A tészta közben elkészült, a főzővízből néhány evőkanállal a mártásba mertem,
elkevertem és a leszűrt tésztát beleforgattam.
Ilyen egyszerű, a pikáns sajt és a póréhagyma remekül
működnek egymással.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése