mindig tudtam, hogy a török
élelmiszer boltok csodákat rejtenek, már ha az ember nyitott a
különlegességekre ☺ Citrom vagy
ecet.... ez így ismerős, de citromecet? Pedig van, nem is akármilyen. A
marinált lilahagyma és retek után pedig
adta magát a zöld spárga, pláne hogy nagyon szép vaskos darabokhoz sikerült
hozzájutnom.
½ kg zöld spárga
ecet – fehérborecet, almaecet is
megteszi
cukor
só
egész feketebors és rózsabors
Az eljárás ugyanaz, mint más
marinált, savanyított zöldségnél. Előkészítés képpen azonban a spárga szárát
vékonyan meghámoztam. Ha nagyon vékony a zöld spárga, akkor nem szoktam, de ez
jó ujjnyi vastag volt. Ezután 1-2 percig blansíroztam, majd gyorsan
visszahűtöttem.
A páclé tulajdonképpen nem más,
mint a klasszikus ecet-só-cukor hármas, az arány ízlés szerint állítandó be.
Legyen erőteljes, hiszen a spárga felveszi az ízeket. A spárgát az üveg
magasságához igazodva elvágtam, a külső részre körbe a szép fejeket tettem,
középre pedig a szárból leeső darabokat. Nyakon öntöttem a páclével és
megszórtam a borsokkal. Hamar hatott a varázslat, 2-3 óra múltán már lehetett
is enni.
És hogy mi mindenhez jó ez?
Mondjuk egy jó rántott csirkemell és petrezselymes újkrumpli kísérőjeként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése