A fasírt annyira mindennapos
étkünk, ennek ellenére a blogon még sincs egy árva darab sem belőle. Ezt
pótolandó, hoztam most jó párat, 44 darab készült, igaz, pingpong labda méretben ☺ Persze egy kis csavarral, pasi módra, ahogy azt egy jóféle férfimunkától
elvárjuk
80 dkg csontozott sertéstarja
(sovány hús nem az igazi hozzá)
barna kenyér + kevés tej az
áztatáshoz
30 dkg barna csiperke
2 tojás
1 kk majoranna
1 kk kakukkfű
1 kk tárkony
só
frissen őrölt feketebors
őrölt kömény
fokhagyma granulátum
1 stampedli konyak
Egy szép, kb. 80 dekás
kicsontozott tarjából készült; előző nap felszeleteltem és egy borsos, őrölt
köményes, fokhagymás (granulátum) száraz pácban érleltem.
A tett reggelén egy kis tejbe
áztattam egy jó darab barna kenyeret és hirtelen, magas hőfokon leszotíroztam
kb. 30 deka barna csiperkét majd kihűlés után aprító gépben majdnem
pépesítettem.
A száraz pácból kivett húst
megdaráltam közepes tárcsán, a tejtől kinyomkodott kenyérrel együtt, ment bele
két egész tojás, az aprított gomba, egy-egy kávéskanálnyi elmorzsolt majoránna,
kakukkfű, tárkony, só és hogy a zöldfűszerek íze, zamata jól kijöjjön egy kis
stampedli konyak. Összekeverés után legalább egy órát pihentetni kell és csak
utána szabad morzsába forgatást követően kisütni.
Szerecsendióval fűszerezett krmplipüré
készült mellé, de hidegen is finom, amolyan rájárós.... hamar el fog fogyni ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése