Így karácsony után, szilveszter
előtt nem árt egy kis szusszanás, kajailag sem.
Könnyű és gyors ebéd készült tegnap..... 15 perc, de tényleg ☺ Nem úgy Jamie-nél.... nem kell
stáb, aki a kezem alá dolgozik. Mégis királyi lakoma lesz, ígérem ☺
1 szelet (10-12 dkg-os) lazac
filé bőr nélkül
20 dkg fehérbab konzerv
2-3 evőkanál krémsajt vagy
vajkrém
méz
magos mustár
citrom (Meyer ha van a legjobb)
fekete bors
petrezselyem
só
A mézet, a magos mustárt és a
citrom levét, reszelt héját sóval és frissen őrölt feketeborssal összekevertem.
A babot leöblítettem és egy tányérra tettem. A sütőt grill fokozatban 200ºC-ra bekapcsoltam.
A lazacot egy kis serpenyőbe
tettem, tetejére öntöttem a mézes-mustáros mártást és betettem a grill alá 6
percre.
Közben a babot mikróban
megmelegítettem, rátettem a petrezselyemmel elkevert krémsajtot és villával
összetörtem, nyomkodtam.
Amikor elkészült a lazac, a bab
tetejére fektettem és a kis serpenyőben lévő mártással meglocsoltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése