nem tudom, valójában létezik-e
ilyen étel így, de valamiért nekem ez a név ugrott be, amikor ezt a sárgarépás,
babérleveles tejfölös marha ragut kigondoltam. A megvalósítás aztán a Ház Urára
maradt, de mivel ott voltam én is, ezért nekem jutott a leírás feladata. Nagy
adagot érdemes készíteni, mert remekül fagyasztható és igazi kincsként
előbányászható a későbbiekben.
Hozzávalók:
80 dkg marha lábszár
1 nagy fej vöröshagyma
3 – 4 gerezd fokhagyma
2 - 3 nagyobb sárgarépa
mustár
babérlevél
vörösbor
tejfölös habarás
só, frissen őrölt bors
petrezselyem zöldje a végén vagy tálaláskor
A lábszárat kockákra vágva 1
nappal korábban érdemes száraz páccal előkezelni (frissen őrölt bors, fokhagyma
granulátum, őrölt babérlevél, őrölt kömény pl). Olajon vagy zsíron jól körbe
kell kérgezni a lábszár kockákat, majd mehet rá az apró kockákra vágott
vöröshagyma és a vékonyra szeletelt fokhagyma gerezdek. Ezekkel is jól
átkeverjük, pirítjuk, majd egy deciliter jóféle vörösborral felöntjük. Először
fedő nélkül pároljuk, majd kevés vízzel még felöntve, a mustárt és a
babérlevelet hozzáadva, sózva, borsozva fedő alatt majdnem puhára főzzük. Az
elfőtt folyadékot apránként pótoljuk. Közben a sárgarépát előkészítjük,
karikákra vágjuk, vagy lereszeljük. Amikor a marhahús már majdnem jó, akkor
megy bele a sárgarépa. Készre főzzük, végül egy tejfölös habarással besűrítjük.
Nokedlivel, tarhonyával,
tésztával egyaránt nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése