Ez most egy igazi különlegesség
lett ☺ Van nekem egy kedvenc,
gujarati sárgarépa salátám és úgy gondoltam, összeeresztem egy főtt tésztával.
Először tésztasalátára gondoltam, de a meleg ételeket jobban kedvelem, ezért
egy kis átalakítással összehoztam egy remek gujarati tésztát.
25 dkg durum rövid tészta (itt
Gemelli vagyis copfocska)
olivaolaj
1 sárgarépa
fekete mustármag
fekete szezámmag
őrölt édesköménymag
kurkuma
frissen őrölt feketebors
citromlé
só
A fekete mustármagot forró serpenyőben
szárazon kipattogtattam. Amikor már ugrándoznak kifelé és pirosasba megy át a
színük, akkor elég. Jobban szeretem összetörve őket, mert jobban kijön az ízük,
ezért azonnal mentek a mozsárba. Ugyanabban a serpenyőben egy kicsit pirítottam
a szezámmagokat is és ezeket félretettem.
A salátához képest annyi változás
történt, hogy a répákat megdinszteltem. Olivaoljat felhevítettem, beleszórtam a
mustármagot és az édeskömény magot, néhány másodperc múlva a kurkumát is, majd
rádobtam a reszelt sárgarépát. Pirítottam kevergetve, sóztam, ráöntöttem a citromlevet és pár percig
még párolódott.
Közben a tésztát lobogó sós
vízben megfőztem, a levéből félretettem egy keveset. Leszűrtem, a sárgarépához
1-2 kanál főzővizet tettem és beleborítottam a tésztát. Összeforgattam és
tálaltam. A szezámmag egy részét belekevertem, a másikat pedig a tányéron
szórtam rá. Zseniális lett. Zöldhagyma zöldjével vagy friss snidlinggel megszórhatjuk még a tányéron.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése