Ez az igazi gyors vendégváró, egy
tálban villával összedolgozzuk, kézzel ellapogatjuk, felvágjuk és mehet is a
sütőbe. Egy nagyon könnyű, légies felfújtat kapunk, ami frissen a legfinomabb,
de másnapra is megtartja a puhaságát. Kapor nélkül is süthetjük természetesen.
25 dkg tehéntúró
12 dkg liszt (lehet kicsit több
is túrótól függően)
1 púpozott evőkanál sertészsír
4-5 gramm só
1 tojás + 1 a kenéshez
½ teáskanál szódabikarbona
kapor
Tálban minden hozzávalót
összekevertem, pontosabban egy villával összenyomkodtam csak. Betettem a hűtőbe
½ - 1 órára, hogy a liszt kicsit dagadjon és összeálljon a tészta. Ha nagyon
vizes a túró akkor kicsivel több lisztet elbír, hogy kezelni lehessen a
tésztát.
Sütőpapírt tettem egy nagy
tepsibe, majd a tésztát lisztezett felületen csak kézzel ellapogattam kb.
ujjnyi vastagságúra. Késsel négyzetekre vágtam fel, ezeket áttettem a tepsire. A
tetejüket megkentem az enyhén felvert tojással.
180ºC-ra előmelegített (légkeveréssel) sütőben 25-30 perc alatt szép
pirosra sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése