megint láttam valahol valamit...
egy kép, ami valahogy ott motoszkál. Amikor megtaláltam a nektarint – ami
kivételesen nem acélgolyó keménységű volt – már tudtam.... lencsesaláta lesz
vele, meg még ez az bele ☺
1 dl (bögrével mérve) puy lencse
– a nem puy is biztos jó, de azt máshogy kell főzni
1 nektarin
kész vegyes saláta keverék (ez
Betyár volt – lila káposztával, sárgarépával és zöld levelekkel)
a dresszinghez pedig egy kis
üvegben összerázva:
olivaolaj
citromlé
só
frissen őrölt feketebors
Ezt a zöldes apró szemű puy
lencsét, ami kifejezetten salátákhoz való, áztatni sem kell. Hideg vízben
feltettem a gázra, annyi vízzel, ami 1 ujjnyival ellepte. Amikor felforrt,
leöntöttem és új vizet kapott, amibe 1 babérlevél és 1 gerezd fokhagyma került
egészben. Kb. 15-20 percig főtt szép lassan, textúrája maradjon, ne főzzük túl.
Amikor kész, leszűrtem, ekkor
sóztam csak (!!) és meglocsoltam egy kis olivaolajjal. Félretettem és hagytam
kihűlni.
Amikor kihűlt, tálba tettem belőle,
a nektarint kis kockákra vágtam és a vegyes Betyár keverékből is egy jókora
marékkal rádobtam. Megöntöztem az összerázott dresszinggel és jól
összeforgattam. Azonnal fogyasztandó ☺
Ebből a lencsefajtából mazsolával és zellerrel egy másik, de legalább ilyen ízletes és különleges salátát is készíthetünk. Részletek itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése