minden gyümölcsleves csodás, de a
meggytől a színe olyan, hogy az maga a nyár ☺ Ezt a szép színt még a beletett alma sem vette el, sőt....
gyönyörű rózsaszín almakockáim lettek. Ízben is jól összejött a kétféle
gyümölcs, persze a fűszerek sem maradhattak ki belőle.
meggy magozva
alma felkockázva
csipet só
cukor
kis darab fahéjrúd
1 db csillagánizs
őrölt szegfűszeg
tejföl
kukorica keményítő
A meggyet és az almát feltetem
főni kevés vízben, melybe beletettem a sót, cukrot és a fűszereket. Pár perc
alatt megfőttek, addigra a meggy szépen kieresztette a színét.
Közben a kukoricakeményítőt
elkevertem egy kevés hideg vízzel, majd a tejföllel is.
Folyamatos keverés mellett
behabartam vele a levest, egyet forrt és el is zártam.
Hidegen, egy kis tejszínhabbal megfejelve..... nekem inkább egy finom nyári desszert kategória ☺
Hidegen, egy kis tejszínhabbal megfejelve..... nekem inkább egy finom nyári desszert kategória ☺
Nagyon gusztusos, igen finom nyári desszert kategória nálunk is. A férjem német és amikor elöször föztem meggylevest nem akarte megkóstolni, hogy Ö bizony gyümölcsböl még nem evett levest. Aztán kitalálta, hogy ez a leves nem leves hanem desszert - igy viszont szereti.
VálaszTörlésköszönöm Susanne :) Én is így vagyok ezzel, édes leves a főétel előtt nem megy, de desszertnek szuper :)
TörlésMost meg is csinálom. :)
VálaszTörlésMost vagy soha :) Jól teszed :)
Törlés