2016. július 4.

Blogkóstoló 29. összefoglaló

Majdnem 100% - os teljesítési aránnyal lezárult ez a forduló is. Köszönöm szépen mindenkinek a játékot. Megint izgalmas és ínycsiklandó menüsorunk állt össze, amit ezúttal a beérkezések sorrendjében tálalok fel:




Tortafüggő Marisz Fűszermánia Gabitól, vagyis tőlem választott egy pihekönnyű, igazi nyári  epres-meggyes tönkölypiskótát. melyet diabetikus változatban készített el:



Takarékos konyha Éva A Kertkonyhából választott egy görög húsvéti kalácsot amit - ahogy nézem bármikor szivesen megkóstolnék:


A Tündérkonyha blogról egy igazán Abroszra való diós-mágnás sütemény érkezett, hmmm, újabb finom nasi:



Melinda a Habverő és Fakanál blogról kettőt is kóstolt A Tündérkonyhából. Az egyik egy sült csirkecomb petrezselymes burgonyával




a másik pedig egy reggelire való töltött zsemle - mindkettő nagyon jól sikerült.




Ani a parókia konyhájából (korsocska blog) szintén duplázott. A főétel mellé egyből a savanyúságot is elkészítette. A Tepszi blogról Sasótól egy remek Marschall májat  és mellé egy burgonyával készült, így gluténmentes kovászos uborkát hozott nekünk:




Andi a Sherpa konyhájából is duplázott, Mártitól a Hogy meg tudjuk nézni blogról egyiptomi szószban készült töltött paprikát 




és egy jó kis brokkolikrémet hozott:



Lívia a Gasztroságok blogról a Tűpárna és Habverő blogról egy ribizlis - málnás sajttortával kedveskedett nekünk:




Dóri a Főzni jó sütni még jobb blogról Teller Cake sütibirodalmában járt és egy mákosguba sajttortát hozott eper öntettel... hűhaaaa :




Ha már szó került Teller Cake blogról, most ő következik, mégpedig egy gyönyörű cseresznyé pitével Tortafüggő Marisz blogjáról:




Ezután következtem én, méghozzá Kisildinél találtam egy kókusztejes-feketebabos szuper csirkelevest. Nem maradtunk tehát leves nélkül sem:




Zsuzsa mama Vöröskaktusztól hozott egy igazi nyári citromos ricotta tortát:



Kisildi a habverő és Fakanál blogról nagyon jóképű sajtos rudakat választott:



A Tűpárna és Habverő blogon egy szépséges tojásos tekercset találunk, amely a Cooking with Fantasy blogon látta meg a napvilágot:




Susanne a Susanne kocherei blogról Sherpa konyhájában talált rá erre a chili con carnéra:




és rögtön egy fincsi desszertet is kínál utána, a csoda dióst:




Konyhavirtuóz pedig Susannénál nézelődött és ezt a túrós-sajtos muffint sütötte meg:




Az Abroszra való blogon egy nagyon izgalmas, fahéjas karamellizált csicseriborsót találunk, ami a Zsuzsi a fazékban blogról származik:




A Cooking with fantasy blogon pedig egy chia pudingot gusztálhatunk meg a Saját otthon projekt jóvoltából:




Zsuzsi a fazékban most inkább a sütőt választotta a fazék helyett és egy remek zserbó pitét sütött nekünk a Takarékos konyhából:




Andi a Xsarakonyhából Arany fakanáltól hozott egy gyönyörű málnás fehér piskóta tekercset:





Vöröskaktusz egy igazi Gasztroságot, egy  dán kuglófot sütött.... ezt is bármikor bevállalnám :)




A Kertkonyhában Mézeskalácstól készült egy vegán kréker:




Sasó a Tepszi blogon Torta della Nonnát prezentált - már a neve is gyönyörű. Zsuzsa mama blogjáról származik ez a finomság:




Márti a Hogy meg tudjuk nézni blogról házi goffrit hozott házi fagyival:




Mézeskalácskonyha csemege uborkás sült csirkecombot hozott amit egy Őrülten jó.... blogon talált, amint ez már a nevéből is sejthető:




Ezek után Őrülten jó ételként egy szezámos csokis keksz következett a Xsarakonyhából:





Végül befutott a Saját otthon projekt hűsítő túró desszertje is, ami Konyhavirtuóz blogjáról származik:



És végül az a bizonyos majdnem... amit az elején említettem: az Arany fakanál blog írója A parókia konyhájából két ételt is választott. Ámde.... a blogon semmi nem utal sem arra, hogy a Blogkóstolóra készültek, se a recept forrására nem mutat link.... sőt, a receptek annyira át lettek alakítva, hogy gyakorlatilag egész mások lettek. A linkek pótlását többször is kértem, de nem kaptam meg. Döntsétek el, ez teljesítés-e vagy sem? Én az utóbbira szavazok.

Így szegény Ani a Parókia konyhájából hoppon maradt..... ezért az ő sült csirkéjét linkelem inkább ide, állítólag ez az étel látható a képen:




Aninak azonban ez nem szegte kedvét, mert örömmel jelenthetem be, hogy a következő,  a

30. Blogkóstoló 

házigazdája 

Ani, vagyis Korsócska blog, alias a Parókia konyhájából lesz.

Köszönöm a részvételt, a játékot és a sok szép és finom ételt, amit hoztatok. 

13 megjegyzés:

  1. Nagyon sok finomság gyűlt össze! Köszi a háziasszonyi teendőidet!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük a munkádat :) Jó volt és máskor is szivesen benevezek a blogkóstolóra.

    VálaszTörlés
  3. Szép felhozatal, remek összefoglaló! Gratulálok mindnyájunknak! :)

    VálaszTörlés
  4. A játéknak le vannak írva a szabályai, aki nem tartja be őket, az nem teljesíti a kérelmeket. Jó kis játék volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az első blogkostoló volt,teljesítettem a kérelmeket Kisildi

      Törlés
  5. Igaz, hogy nem szerepel a linkem Arany fakanálnál, viszont kb 10 sort szenteltél nekem. Hát van-e akiről ennyit írtak a 29. Blogkóstolón?
    Kösz a játékot. Igyekszem a kiírással, bár ifihét van nálunk most. Kicsit csúszni fogok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm,kedves Ani!

      Törlés
    2. a következő blogkostolón is ott leszek,és örülök,hogy Te szervezed

      Törlés
    3. Kedves Arany Fakanál! Az a helyzet, hogy nem érezted ki a soraimból az iróniát. Mivel első blogkóstolód, úgy látszik, nem értetted meg, hogy mi a feladat hiszen a facebookon feltüntettél egy-két infot, de a blogodban semmit. http://goldwoodspoon.blogspot.hu/2016/06/arany-fakanal-toltott-cukkini-sutoben.html
      Tehát: ennél a receptnél így kell kezdeni: "A 29. Blogkóstolót Fűszermánia Gabi vezeti (fuszermania.blogspot.hu). Nekem A parókia konyháját sorsolta (korsocska.blogspot.hu), ahonnan egy töltött cukkini receptet választottam: http://korsocska.blogspot.hu/2015/06/toltott-cukkini.html ." A LINKEKET AKTIVÁLNI KELL! Ha utólag sem írod be ezt a részt a blogodba, akkor nem indulhatsz a következő blogkóstolón. Nem feltételezek rossz szándékot, csak gyakorlatlanságot, de a szabály az szabály.Ha nem tudod aktiválni a linkeket, küldj egy e-mail. agostonneani@gmail.com
      Ráadásul a receptet apró változtatások mellett, de hűségesen kell követni.

      Törlés
    4. Egyetértek Ani :) Kevés szabály van, de azokat tartsuk be, különben minek az egész ? Csak a lényeg vész el. Sok sikert és kitartást a jubileumi 30-ashoz :)

      Törlés
  6. Köszönjük a klassz összefoglalót. Várom a következő fordulót.

    VálaszTörlés
  7. Én köszönöm mindenkinek a játékot, jókat sütöttünk - főztünk - kóstoltunk megint :)

    VálaszTörlés