bár a tészta japán én mégis a
kínai pirított tészta mintájára készítettem el. Még nem volt szerencsém ehhez a
hajdinalisztből készült, cérnametélt szerű hosszú tésztához, de kifejezetten
ízletes. Egyszerűen wokban pirított zöldségekkel vegyítve egy nagyon gyors és
könnyű ebéd lett belőle.
15 dkg soba tészta
1 hüvelykujjnyi gyömbér reszelve
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 nagy marék kesudió
1 nagyobb sárgarépa
3 szál angol zeller
kis darab kelkáposzta vagy kínai
kel
szójaszósz
rizsecet
szecsuáni bors
chili pehely
A zöldségek előkészítésével
kezdtem: a sárgarépát nagy lyukú rezselőn lereszeltem, az angol zellert és a
káposztát pedig felszeleteltem.
A tésztát sós vízben 2 – 3 perc
alatt megfőztem, majd szűrőben hagytam lecsepegni.
A wokba kevés wok olajat
öntöttem, erre dobtam a reszelt gyömbért, reszelt fokhagymát és a chili
pelyhet. Néhány keverés után a szecsuáni borsot is beleszórtam és már ment is
rá először a sárgarépa, utána a zeller és a káposzta, végül a kesudió is. Pár
perces pirítás után hozzáadtam a szójaszószt (a világos jobb, mert nem színezi
el az ételt) és a rizsecetet.
Elkevertem, ráborítottam a
tésztát és jól összeforgattam.
Pillanatok alatt kész, rizstésztával
vagy wokhoz való tojásos tésztával ugyanígy készülhet. A soba tészta nagyon
kiadós, a 15 dkg két hatalmas adaghoz volt elegendő. Kicsit diós-kesernyés
ízével különlegessé tette az ételt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése