2016. július 29.

Soba tészta zöldségekkel

bár a tészta japán én mégis a kínai pirított tészta mintájára készítettem el. Még nem volt szerencsém ehhez a hajdinalisztből készült, cérnametélt szerű hosszú tésztához, de kifejezetten ízletes. Egyszerűen wokban pirított zöldségekkel vegyítve egy nagyon gyors és könnyű ebéd lett belőle.


Hozzávalók:

15 dkg soba tészta
1 hüvelykujjnyi gyömbér reszelve
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 nagy marék kesudió
1 nagyobb sárgarépa
3 szál angol zeller
kis darab kelkáposzta vagy kínai kel
szójaszósz
rizsecet
szecsuáni bors
chili pehely 

A zöldségek előkészítésével kezdtem: a sárgarépát nagy lyukú rezselőn lereszeltem, az angol zellert és a káposztát pedig felszeleteltem.
A tésztát sós vízben 2 – 3 perc alatt megfőztem, majd szűrőben hagytam lecsepegni.


A wokba kevés wok olajat öntöttem, erre dobtam a reszelt gyömbért, reszelt fokhagymát és a chili pelyhet. Néhány keverés után a szecsuáni borsot is beleszórtam és már ment is rá először a sárgarépa, utána a zeller és a káposzta, végül a kesudió is. Pár perces pirítás után hozzáadtam a szójaszószt (a világos jobb, mert nem színezi el az ételt)  és a rizsecetet.
Elkevertem, ráborítottam a tésztát és jól összeforgattam.

Pillanatok alatt kész, rizstésztával vagy wokhoz való tojásos tésztával ugyanígy készülhet. A soba tészta nagyon kiadós, a 15 dkg két hatalmas adaghoz volt elegendő. Kicsit diós-kesernyés ízével különlegessé tette az ételt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése