Ha már ennyi recept van egy
gyűjteményben, igen könnyű a dolgunk. Az is megesik, hogy két ételből kreálunk
egyet, mindkét receptből kicsipegetve azokat a dolgokat, amire éppen fáj a
fogunk. Ez történt most. A Jóember sertéscsülke és a Békebeli töltött dagadó
keresztezése következik ☺
Természetesen ez is férfimunka volt ☺☺
A dagadó tölteléke azonban teljesen
más lett:
füstölt és hajszál vékonyra
szeletelt sonka
lepirított barna csiperke
reszelt fokhagyma
főtt tojás
aprított szikkadt kovászos kenyér
nyers tojás + egy kevés tej, hogy
összeálljon
petrezselyemzöld
kakukkfű
snidling
frissen őrölt tarkabors
őrölt kömény
kevés kurkuma
só
2-3 evőkanál vodka (!) hogy a
zöldfűszerek életre keljenek
A dagadó előkészítése,
felszúrása, töltése részletesen és fázisfotókkal az itt leírtak szerint történt
most is.
A kizsírozott tepsiben
elhelyeztük a húst és a köretnek valókat. Először fólia alatt sült ½ órát 180ºC-on alsó-felső állásban. Ezután már
fólia nélkül további 1 órát, az utolsó 20 percben a hőfokot emeltük 200ºC-ra.
Frissen, melegen de hidegen is
kiváló eledel, kicsit háttérbe szorult talán, mert éppen nem divatos. De a
divat és az aktuális trend sosem játszott szerepet a mi konyhánkban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése