2017. június 25.

Töltött dagadó Jóember módra

Ha már ennyi recept van egy gyűjteményben, igen könnyű a dolgunk. Az is megesik, hogy két ételből kreálunk egyet, mindkét receptből kicsipegetve azokat a dolgokat, amire éppen fáj a fogunk. Ez történt most. A Jóember sertéscsülke és a Békebeli töltött dagadó keresztezése következik ☺ Természetesen ez is férfimunka volt ☺☺


Az elsőből a sütési mód került leginkább átvételre most, vagyis krumplival, paradicsommal, paprikával együtt sült a dagadó.

A dagadó tölteléke azonban teljesen más lett:

füstölt és hajszál vékonyra szeletelt sonka
lepirított barna csiperke
reszelt fokhagyma
főtt tojás
aprított szikkadt kovászos kenyér
nyers tojás + egy kevés tej, hogy összeálljon
petrezselyemzöld
kakukkfű
snidling
frissen őrölt tarkabors
őrölt kömény
kevés kurkuma
2-3 evőkanál vodka (!) hogy a zöldfűszerek életre keljenek

A dagadó előkészítése, felszúrása, töltése részletesen és fázisfotókkal az itt leírtak szerint történt most is.


A kizsírozott tepsiben elhelyeztük a húst és a köretnek valókat. Először fólia alatt sült ½ órát 180ºC-on alsó-felső állásban. Ezután már fólia nélkül további 1 órát, az utolsó 20 percben a hőfokot emeltük 200ºC-ra.



Frissen, melegen de hidegen is kiváló eledel, kicsit háttérbe szorult talán, mert éppen nem divatos. De a divat és az aktuális trend sosem játszott szerepet a mi konyhánkban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése