vagyis mozzarellával és friss
bazsalikommal a la Fördős Zé..... igen, ez annyira jó recept, hogy kottából
készült. Majdnem. Az egyéni ízlés azért benne van, mondjuk néhány százaléknyit
eltértünk a recepttől. Duplán
férfimunka ☺ Méltó helyre kerültek az utolsó friss bazsalikom leveleink
és az első ízben hozzánk került valódi bivaly mozzarella is.
4 fél csirkemell filé
25 dkg mozzarella (bivaly az
igazi, de ha nem is az, semmiképp se a „pizza mozzarella” névre hallgató valami
legyen, hanem a 10 dekás lében úszkáló)
25-30 dkg koktélparadicsom félbe
vágva
4 nagy gerezd fokhagyma vékonyra
szeletelve
1-2 evőkanál balzsamecet
só
frissen őrölt feketebors
repceolaj (az olivaolaj nem bírja
igazán a sütést!)
1 kis ág rozmaring
friss bazsalikom levelek.
A csirkemelleket sóval, frissen
őrölt borssal megfűszerezzük, majd kevés olajon minden oldalról jól
körbesütjük. Ha egy mód van rá, abban az edényben lássunk hozzá, amit utána a
sütőbe is be tudunk tenni. Pirítás után szépen elrendezzük a szeleteket és a
tetejükre tesszük a felszeletelt mozzarellát és rátesszük a rozmaring ágat is.
150 ºC-ra előmelegített sütőbe (légkeverés) toljuk és 15 percig sütjük.
Amíg ez sül, egy másik serpenyőben olajon megfuttatjuk
a fokhagymát, rádobjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, sózzuk és dobva
rázva pirítjuk, végül ráöntjük a balzsamecetet és összeforgatjuk. Ekkor rádobáljuk
a friss bazsalikom leveleket és beleforgatjuk azt is.
A közben megsült húst kivesszük a
sütőből, ráöntjük a ragut és visszatoljuk a sütőbe még kb. 15 percre. A
csirkemellek vastagabb részének is át kell sülnie.
Krumplipürével tálaltuk, ami jól
felveszi az isteni szaftot. Igazi gyors és pazar étel, az egészre nem kellett
több mint 1 óra. Akár
munka után, vacsorára is összedobható.
Gratula fiúk, ez igazán szép
férfimunka volt ☺
Az ötletadó recept videoval itt látható
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése