2020. szeptember 22.

Csirkecomb tajine

Még tavaly Passauban vettem ezt a jó kis kerámia tajine edényt. Igen megörültem neki, mert jó a mérete, nem az az óriási, csupán 24 cm átmérőjű. Idáig várt a sorára, de ma eljött az ő napja is. Csirkecombokkal avattam fel, kora őszt idéző körettel, batátával, paprikával és sárgabarackkal.



Hozzávalók:

2 egész csirkecomb bőrrel együtt
3 kisebb krumpli
1 nagy vagy 2 kicsi batáta
1 nagyobb lilahagyma
fokhagyma szeletelve
1 kápia paprika
1 paradicsom (San Marzano fajta, vagy Lucullus)
10 dkg körüli aszalt sárgabarack
2-3 citrom karika
olivaolaj
Tajine fűszerkeverék (Lidl-ben szokott lenni)
Ras el Hanout fűszerkeverék
Ajvar, mint idegen elem ebben a felállásban
só, frissen őrölt feketebors


A csirkecombokat minimum 2 órával a sütés előtt, de még inkább előző nap be kell pácolni. Az utolsó 5 hozzávalót összekevertem és jól belemasszíroztam a combokba.

A tajinba öntöttem egy kevés olajat, rászeleteltem a lilahagymát, a krumplikat és a batátát. A rétegek között sóztam, olajoztam. A kápia paprikát és a paradicsomot vastag karikákra vágtam és rátettem. A fokhagyma mehet szeletelve, esetleg egy egész fejet is elbír, félbevágva. Rászórtam a sárgabarackokat is, végül az egésznek a tetejére rátettem a csirkecombokat és a citromszeleteket és lefedtem a tetővel.


180ºC-on légkeveréssel 45 percig sütöttem, ekkor kivettem, óvatosan leemeltem a tetőt és a sütőt grillre kapcsolva még kb. 10 percig sütöttem, hogy a combok szép pirosra süljenek.



 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése