Itt az idő feltölteni a kekszes dobozokat, hiszen egész nyáron nem készült semmi hasonló. Nem is hiányzott. Mostantól azonban kell ez a fajta csábítás a hosszú estékre. Gesztenyeliszt volt most a „gomb” amihez „kabátot” kellett találni ☺
Hozzávalók:
30 dkg liszt (15 dkg finomliszt + 5 dkg tönkölyliszt + 10
dkg gesztenyeliszt)
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 csapott mokkáskanál só
1 evőkanál rum
1 dl tej
csokilencse a díszítéshez
A száraz hozzávalókat összekevertem, majd belemorzsoltam a vajat, hozzáöntöttem a tejet és a rumot. Minimum fél órára hűtőbe tesszük, de előző nap is összeállítható.
4-5 mm-esre nyújtottam a tésztát, csillag formával kiszúrtam és a közepébe nyomtam 1 – 1 csokilencsét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése