Ez egy japán recept, végtelenül egyszerű de pont ebben rejlik a tökéletessége. Hozzávaló nem sok kell és pillanatok alatt össze lehet dobni. Aztán kell neki adni 1 napot és utána fogyasztható. Minden olyan étel mellé, ami savanyúságot igényel. Ilyenkor télen nem túl nagy a választék nyersen ehető zöldségekből, ezért érdemes ezt is megkóstolni.
Hozzávalók:
1 jégcsapretek
1 kb. ugyanakkora sárgarépa (vagy 2 kisebb)
só
1 csapott evőkanál kristálycukor
2 evőkanál rizsecet (vagy más, 5-6%-os borecet)
pirított szezámmag
A besózott hozzávalókból kinyomkodtam a vizet és egy kis üvegbe tettem jó szorosan lenyomva, végül nyakon öntöttem a cukros ecettel. Hűtőbe tettem és másnapig békén hagytam.
Ezután már fogyasztható, méghozzá úgy, hogy a tányéron meg kell szórni pirított szezámmaggal. Ezt nem érdemes kihagyni, ettől kel életre az egész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése