Az ünnepek utáni maradék kommandó tipikus példája 😃 Természetesen ez csak a mi receptünk, mindenki szabadon kiélheti kreatív hajlamait kedve és a kamra tartalma szerint. Legtöbbször sült hús marad meg, ami lehet sertés vagy marha, de volt már rá példa, hogy direkt erre a célra készült a sült. Szilveszterre is ideális.
Hozzávalók:
20-25 dkg sertés vagy marha sült
1 doboz bőr és csont nélküli konzerv szardínia
15 dkg füstölt marha vagy sertés nyelv
15 dkg gépsonka
15 dkg csemege uborka
1 evőkanál kapribogyó
1 nagyobb édes alma
A tartárhoz:
2 tojás sárgája
2,5 dl semleges olaj (repce pl.)
só, cukor, frissen őrölt fekete bors
gyümölcsecet
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl fehérbor
1 dl tejföl
A majonézzel kezdünk: 2 tojás sárgájával és kb 2,5 dl olajjal, sóval, borssal, cukorral, finom gyümölcsecettel és 1-2 gerezd fokhagymával készítünk majonézt, melybe belekeverünk egy erős deci tejfölt és egy kis fehérbort majd félretesszük. A mennyiségek kb. értékek, kóstolni kell mindenképpen.
A salátába finomra összevágjuk a sült húst, a gépsonkát,a füstölt nyelvet, egy doboz szardíniát (olaj nélkül), a csemege uborkát, a capri bogyót és egy szép almát.
Hozzáöntjük a majonézt és
jól elkeverjük. Legalább 2-3 órát pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése