lehet direktben készíteni, de kiváló maradék mentő fogás is lehet. A maradék spenót főzelék nyerhet így új értelmet. Feltétként a rák nagyon passzol hozzá.
Hozzávalók:
maradék spenót főzelék vagy egy jókora adag bébi spenót
tejszín
penne, vagy más, rövid durum tészta
előfőzött rákfarok
chili pehely
só
frissen őrölt feketebors
fokhagyma
szerecsendió
Ha friss spenótból készül, akkor a bébi (vagy nem bébi) spenótot kevés fokhagymás olajon meg kell fonnyasztani, majd tejszínnel és a tészta főzővizével elkeverni, sózni, borsozni.
Ha a főzelékből csináljuk, ahogy én tettem most, akkor azt elég a tészta főzővizével kicsit lazítani.
Ha friss spenótból készül, akkor a bébi (vagy nem bébi) spenótot kevés fokhagymás olajon meg kell fonnyasztani, majd tejszínnel és a tészta főzővizével elkeverni, sózni, borsozni.
Ha a főzelékből csináljuk, ahogy én tettem most, akkor azt elég a tészta főzővizével kicsit lazítani.
A rákot kiolvadás után sóztam, megszórtam a chili pehellyel és olivaolajon mindkét oldalát megpirítottam. Amikor a tészta al dentére főtt, beleborítottam a spenótos mártásba, összeforgattam és tálaltam. A sült rákocskákat a tetejére halmoztam.
Igazi nyári gyors ebéd vagy vacsora.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése