ezt elég sokszor elkészítettem már és most vettem észre, hogy nem került még fel. Gyorsan pótolom :) Tipikusan nyári étel, mert ilyenkor főfogásként elegendő így ahogy van, csak egy jó paradicsom salátával kell kiegészíteni.
Hozzávalók:
Fél fej karfiol rózsákra szedve és sós vízben félig megfőzve
csillagánizs - a főzővízbe (csodát tesz a karfiollal)
3 - 4
tojás felverve
füstölt sajt reszelve
füstölt pirospaprika
frissen őrölt feketebors
kevés zsemlemorzsa vagy rétesliszt
tej, vagy tejföl
A megfőtt karfiolt leszűrtem, le is hűtöttem, nehogy túlságosan megpuhuljon. A rózsákat félbevágtam. Olivaolajon egy nagyobb serpenyőben a vágott felükkel lefelé elkezdtem pirítani őket. Közben a tojásokat a sóval, borssal, tejföllel jól felvertem, szórtam bele egy kevés réteslisztet, végül a reszelt füstölt sajtot is belekevertem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése