a tök jó lecsó J a lecsó egy fantasztikus étel, van azonban
számomra egy óriási hátránya: a zöldpaprika héja, ami lehámozhatatlan. Sajnos
nem vagyunk jóban….. ezért született ez a tökös változat, amelyben főleg paradicsom,
hagyma és a tök szerepel. A zöldpaprika utánozhatatlan ízét pedig a sóban
eltett és cutterrel összedarabolt darált paprika adja.
Hozzávalók:
1 kb. kilós főzőtök
2-3 paradicsom és/vagy darabolt paradicsom konzerv
1 evőkanál sós darált paprika
2 fej vöröshagyma
só
római kömény
kömény
frissen őrölt feketebors
2 szál debreceni kolbász
A debreceniről lehúztam a bőrét, felkarikáztam, kevés olajon megpirítottam. Majd ebbe az edénybe áttettem a kész lecsót, jól összeforgattam és még egyet rottyantottam rajta.
Lehet rizzsel, tarhonyával, kenyérrel, vagy magában. De tojást is üthetünk rá.
Sterilizált befőttes üvegben is tettem el ínségesebb időkre is, abba természetesen nem került debreceni kolbász.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése