Karácsonyi ünnepi fogás is lehet, de így az ünnepek előtt is megállja a helyét, hiszen egy könnyű eledel. A lazacot minden formában nagyon szeretem, ez a verzió egy kedves csoporttárs ötlete alapján készült a Facebookról. A 8 fűszer pedig készen, fagyasztva kapható és nagyon finom.
Hozzávalók:
személyenként egy szelet lazac filé (10-12 dkg)
tejszín
illatos könnyű fehérbor
frissen őrölt feketebors
fokhagyma granulátum
8 fűszer keverék fagyasztott (Aldiban kapható), de más, különféle zöld fűszer
is kiváló
só
kuszkusz
maréknyi zöldborsó
A lazac filét kevés olivaolajjal megkentem, sóztam és a
bőrös felével lefelé elkezdtem sütni. Amikor a bőre ropogósra sült,
megfordítottam, hogy minden oldala kapjon hőt, pár perc után ki is vettem a
serpenyőből.
A visszamaradt olaja öntöttem a bort, ez jól feloldotta a pörzsanyagot, eztán ment rá a tejszín, végül a zöld fűszerek. Összeforraltam és visszatettem bele a lazac filét. Pár percig hagytam még a tűzön és kész is volt.
A kuszkuszt (vagy tört bulgur is nagyon hasonló) 1x-es
sós vízzel felforraltam, beletettem a zöldborsót és fedő alatt hagytam, hogy
minden lét felszívjon. A végén olivaolajjal meglocsoltam és villával
„összekócoltam”.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése