Így január vége felé már erőteljes vágy ébred az emberben, valami zöld, valami friss iránt. Szerencsére van azért választék és lehetőség. A bébispenót az egyik kedvencem, ha klorofill infúzióra vágyom 😀 Most avokádóval gazdagítottam a levest. Fontos, hogy se az avokádót, se a spenótot ne főzzük, hogy megmaradjanak értékes vitaminjaik.
Hozzávalók:
1 érett avokádó
2 jókora marék bébispenót
kb. 6 dl zöldségleves, vagy csirkehús leves
1 dl tejszín
só
frissen őrölt feketebors
1 teáskanál vöröshagyma krém
fokhagyma reszelve ízlés szerint
lime lé
Végtelenül egyszerű és gyors
a dolog: kevés olajon megfuttattam a vöröshagyma krémet, felöntöttem a zöldséglevessel
és jól kiforraltam (leveskockából, vagy még inkább a zselés állagú leves
sűrítményből is tökéletes). Beleöntöttem a tejszínt, egyet forrt és tettem is
hideg vízbe kicsit hűlni.
Közben az avokádót
félbevágtam, magját kivettem, tompa késsel felkockáztam. A héj melletti zöld
részt alaposan kikapartam, hiszen ez az avokádó eszenciája. Amikor a leves már
nem volt tűz forró, beleöntöttem a turmix gépbe és elkezdtem turmixolni.
Beletettem az avokádót, majd a bébispenótot is beledobáltam. Alaposan összeturmixoltam
és kész is volt.
Nagyon finom levesgyönggyel,
ráreszelt főtt kemény tojással is. De én sokszor csak csészéből iszom, éppen
hogy csak felmelegítve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése