A
hosszúra nyúlt tél és ihlethiány után újra itt vagyok 😊 Csakis tavaszi, csakis zöldek, ezt
vártam már nagyon. A mai úgy alakult, hogy az ebédből megmaradt egy kevés főtt
durumtészta. Amit csak lehetett, hozzápakoltam, végül ez lett az eredmény:
Hozzávalók:
főtt
durumtészta, valamilyen rövidfajta
kígyóuborka
retek
újhagyma vagy lilahagyma
majonéz
méz
tejföl
borecet
fokhagymapor
hidegen sajtolt repceolaj
só, frissen őrölt feketebors
friss vagy fagyasztva szárított zöldfűszerek ízlés szerint
Először
a dresszinget készítettem el: a majonézt sóval, mézzel, borecettel,
fokhagymaporral, frissen őrölt feketeborssal és a repceolajjal alaposan
kikevertem. Az újhagymát, retket, kígyóuborkát felszeleteltem, illetve
felkockáztam. A dresszingbe beleforgattam a hideg tésztát és a zöldségeket és
jól elkevertem. Végül megszórtam a zöldfűszerekkel is.
1 napot mindenképpen hagyni kell állni, mert a tésztának idő kell, hogy átvegye az ízeket a dresszingből. Természetesen nem csak a maradék tészta juthat erre a sorsra, azt hiszem, ezután többször készítek majd ilyesmit.
Óh, de gyönyörű színek! 😀
VálaszTörlésköszi :)
Törlés