mindig tudtam, hogy a török
élelmiszer boltok csodákat rejtenek, már ha az ember nyitott a
különlegességekre ☺ Citrom vagy
ecet.... ez így ismerős, de citromecet? Pedig van, nem is akármilyen. A
marinált lilahagyma és retek után pedig
adta magát a zöld spárga, pláne hogy nagyon szép vaskos darabokhoz sikerült
hozzájutnom.
Kalandozás a fűszerek világában avagy merüljünk el a világ fűszereiben. Mottó: A recept csak inspiráció. Sohasem kotta.
2018. május 12.
2018. május 5.
Rukkola krémleves fehérborral
van nekem egy kedvenc német
nyelvű szakácskönyvem (Spargel & Rucola)
amit így tavasz tájt rendszeresen forgatok. Spárga és rukkola receptek
vannak benne. Egy kicsit többnyire azért eltérek a receptektől, ahogy mindig,
de az alap ötlet most is onnan érkezett.
2018. március 23.
Kéksajtos póréhagymás tészta
igazi pénteki gyors 😏 igazi tavaszváró is egyben. A póréhagyma
eddig méltatlanul mellőzve volt, nem is tudom, miért. Most hogy vettem egy szép
darabot, salátákba, mindenféle ételekbe teszem és igen jónak találom. Ez a
tésztaétel is úgy született, hogy a gombhoz kerestem kabátot..... egy
póréhagymás tészta ötletet.
2018. március 11.
Lazacleves kaporral és tejszínnel
finn lazacleves néven fut sok
helyen minimális eltérésekkel. Egyben megegyeznek: a lazaccal kíméletesen kell
bánni. Nem agyonfőzni, mert tönkremegy, elveszíti élvezeti értékét. Én is
vigyáztam rá, a levesen pedig csavartam egy kicsit, batátát is tettem bele.
2018. március 4.
Brownie
bármily hihetetlen is, de én még
nem sütöttem brownie-t. Az okát nem tudom, valahogy kimaradt. Most viszont több
tábla csokoládé halmozódott fel itthon, így hát belevágtam. Tényleg nagyon
egyszerű, pillanatok alatt össze lehet keverni és gyorsan megsül. Az íze meg..... isteni 😋
2018. március 3.
Mangós kókuszos pulyka curry
Nagyon finom mangókat lehet
mostanában kapni. Otthon a szobában néhány nap alatt beérnek. Ha már kicsit
ráncosak, puhák akkor jók. Lédúsak, zamatosak. Miután több darab csak úgy
magában „elpárolgott” ideje volt valami ütőset főzni is belőle.
2018. február 25.
Feta sajtos oregánós pogácsa
nem ennek indult, valami féle
juhtúrós pogácsára vágytam. Találtam azonban a hűtőben egy darab Feta sajtot,
ami már – mondhatni – utolsó pillanatos volt. Vagyis el kellett fogyasztani
mielőbb. Így aztán kicsit átalakítottam az elképzeléseimet és ha már Feta,
akkor oregánó és olivaolaj is....
2018. február 11.
Levendulás almaecetben pácolt lilahagyma
Ilyen egyszerű dolgok esetében mindig elgondolkodom, ugyan
megér-e ez egy blogbejegyzést ? Végül mindig arra jutok hogy igen ☺ Azért, mert így nem feledkezem meg
róla, itt van szem előtt és a sok, új kedvenc sem fogja a fiók mélyére
száműzni. Most, a téli vitaminszűkös időkben különösen kedvelem, mert friss,
mégsem „vendégriasztó”. Az almaecet teljesen megszelídíti. A levendula pedig...
valami különös szimbiózisban létezik a lilahagymával. Talán mert mindkettő lila
☺
2018. január 28.
Pecsenye libamáj zsírjában
„Ráérő nyuggerként kedvenc elfoglaltságom szerdán vagy
csütörtökön (ilyenkor van a legnagyobb választék friss árukból, de nincs tömeg)
reggelenként elmenni a Nagycsarnokba és körülnézni; látok-e valami érdekeset,
valami finomságot, kuriózumot.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)