egy kicsit olyan ez, mint a
kőleves ... nem hangzik túl biztatóan, ugye?
Pedig..... pedig ha a
hozzávalókat sorra vesszük, csupa finom, lédús nyári zöldféleség..... és az igazi
ízes paradicsom, aminek értékes levét nem hagyhatjuk veszni.
Hozzávalók:
paradicsom meghámozva és kockákra
vágva
lilahagyma
csípős / édes paprika
pirított, fokhagymával bedörzsölt
kenyér- vagy zsemlekockák
+ mehet bele:
olivabogyó
capribogyó
szerdella filé
és a csodás dresszing:
olivaolaj
balzsamecet
frissen őrölt szines bors
só
A tetejére:
friss bazsalikom levelek
Az kenyérkockákon kívül a többi
hozzávalót egy tálba halmoztam, nyakon öntöttem a dresszinggel és jól
összekevertem.
Egy rövid ideig hagytam állni,
ekkorra a paradicsom kiengedte zamatos levét és a kenyérkockákat is
beleforgattam. Ezek felszívták a lé egy részét, de ropogós darabok is maradtak
benne.
Azonnal fogyasztandó, a legvégén
szórtam a tetejére a bazsalikom leveleket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése