Eljött az az idő is, amikor 2
korábbi receptemből született egy harmadik, egészen másmilyen étel ☺. Ebben a rakott padlizsánban a padlizsán salátánál leírt módon sütöttem meg a padlizsánt és a töltött cukkini töltelékét vettem alapul hozzá.
Hozzávalók (3 adag):
2 nagyobb padlizsán
2 zacskó előfőzött, előgőzölt
barnarizs (2x125 gr)
1 szál Dárdás lángolt kolbász
¾ nagy pohár Bakoma görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 piros színű hegyes erős paprika
1 teáskanál vöröshagymakrém
őrölt koriander
őrölt római kömény
citromlé
szárított koriander levél
só
frissen őrölt színes bors
A padlizsánt feldaraboltam
kockákra és jól besóztam. 5-10 percig hagytam állni, majd jól kinyomkodtam a
levét és megszórtam a korianderrel, római köménnyel, sumakkal, olivaolajat
locsoltam rá és megborsoztam.
Olivaolajjal kikent tepsibe tettem és 180ºC-on légkeveréses sütőben 35-40 perc alatt megsütöttem. Közben
néhányszor megforgattam, hogy egyenletesen süljön.
Közben a 2 zacskó rizst az
előírásnak megfelelően sós vízben fakanálra fellógatva odatettem főni. 12 perc
alatt elkészült.
A kolbászt felkarikáztam,
olivaolajon kicsit pirítottam a hagymakrémet, beletettem néhány karikát az erős
paprikából, majd mentek rá a kolbász karikák. Kicsit sütöttem, amíg a kolbász
kiengdte a zsírját. A lecsepegtetett rizst ebbe forgattam bele és szárított
koriander levelekkel fűszereztem.
Egy sütőtálat kikentem
olivaolajjal és a padlizsán felét elrendeztem az alján. Néhány kanál joghurtot
elosztottam rajta és ráborítottam a kolbászos rizst. Ha kell, ilyenkor még
lehet sózni. A tetejére került a padlizsán másik fele és erre a joghurt többi
része. Ezt jól elkentem rajta, hogy mindenhol befedje és a tetejére tettem még
néhány paprika karikát.
180ºC-on légkeveréssel 45-50 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése