Elérkezett a Blogkóstoló 18.
fordulója. Nagyon szeretem ezt a játékot, izgalmas és érdekes dolog egy egészen
más ízvilágú blog receptjei között felkutatni a nagyjából közös nevezőt ☺ Ebben a fordulóban Vöröskaktusz a
házigazda és Zsuzsi blogját, a Gasztrobaráth-ot sorsolta nekem.
Ő főleg
desszertekben, sütikben utazik, de szerencsére ebédnek való ételek is akadnak
nála. A süti nálunk ritkább vendég, de azért kinéztem néhányat. Most azonban
egy érdekesnek ígérkező kelkáposztás "carbonara"-t választottam és minimális
eltéréssel el is készítettem.
Hozzávalók:
25 dkg durumtészta – nálam 3
színű orecchiette
1 kisebb fej kelkáposzta
2 gerezd fokhagyma vékonyra
szeletelve
1 marék pirított kolozsvári
szalonna kocka (nálunk előre elkészül egy adag, ilyenkor csak elő kell venni a
hűtőből)
néhány karika csípős paprika
kevés chili pehely
frissen őrölt szines bors
őrölt édesköménymag
só
2-3 evőkanál tejföl
Grana Padano forgácsok
A kelkáposztát megszabadítottam a
vastag ereitől és a torzsájától, majd kb. 1 cm-es szeletekre vagdostam. Forró
sós vízben előfőztem, utána leszűrtem és hideg vízzel lehűtöttem... így szép
élénk maradt a színe.
A tésztát feltettem lobogó sós
vízben főni, ehhez a tésztához 12-14 percre volt szükség. Ezalatt éppen
elkészülhetett a kelkáposzta ágy is.
Olivaolajra szórtam a
felszeletelt fokhagymát és a felkarikázott csípős paprikát, gyorsan megkevertem
és hozzátettem a szalonna kockákat. Az időközben lecsepegett kelkáposzta csíkokat
is belekevertem és fűszereztem. Sütöttem inkább, mint főztem, a végén a tészta
főzővizéből azért néhány kanállal hozzátettem.
A végén ment bele a tejföl és az
egészet jól elkevertem.
A leszűrt tésztát ráborítottam,
jól elkevertem, összeráztam és azonnal tálaltam is.
Grana Padano forgácsokat szórtam
a tetejére a tányéron.
Nagyon finom ízek jöttek elő, nem
jutott volna eszembe, hogy így kipróbáljam.
Ezért is jók ezek a játékok ☺
Ezért is jók ezek a játékok ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése