A füstölt lazac és a cukkini
nagyon jó párosítás, tésztával kiegészítve pedig komplett, pazar lakomát
készíthetünk belőle. Egy kis kaporral még megbolondítjuk és kész is – ráadásul
nem is kell órákat a konyhában tölteni.
Hozzávalók:
25 dkg rövid durum tészta – most
maccheronit használtam
1 cs (10 dkg) szeletelt, hidegen
füstölt lazacfilé
3 db vékony saláta cukkini
½ citrom leve
1 gerezd fokhagyma
½ hegyes-erős paprika
1 csokor friss kapor
só
frissen őrölt szines bors
A cukkinit hajszál vékonyra
szeleteltem és rögtön meglocsoltam a citromlével. Hagytam állni egy rövid
ideig, amíg az erős paprikából is leszeltem kb. egy fél darabot.
Közben olivaolajon kicsit
hevítettem a vékonyra szeletelt fokhagymát és már ment is rá a cukkini Nagy
lángon gyorsan pirítottam sütöttem, közben sóztam és egy kevés borsot is
őröltem rá.
Amikor elkészült (néhány perc
csak, mert nem akartam plöttyre puhítani) hozzádtam a felszeletelt lazac filét.
Ezzel már nem kell főzni, csak annyi ideig legyen a serpenyőben, hogy át tudjon
melegedni.
Közben a tészta is majdnem
elkészült, a főzőléből néhány kanállal a cukkinis alaphoz kanalaztam, a
tésztát pedig leszűrtem.
Gyorsan összeforgattam a kettőt,
megszórtam a felaprított friss kaporral, jól összeráztam és azon melegében
tálaltam.
Lehet parmezánt reszelni rá,
de nekem az most nem hiányzott, elég gazdag ízek kerekedtek ki így is belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése