Nagyon szeretjük a házi
süteményeket, egyre jobban szeretek is ilyesmivel bíbelődni. Lévén azonban,
hogy azért nem szeretnénk évről évre egyre nagyobb méretű ruhákat vásárolni,
nem marad más, mint a mini adagok ☺
Ha egy nagy tepsivel sül, az is elfogy.... ezért sokszor fél adagokat készítek
csak. A muffinnál is ez a mennyiség a tökéletes számunkra. Az almát meg már nem sokáig élvezhetjük, érdemes még sütni vele valami finomat.
5 dkg vaj
1 cs. vamiliás cukor
reszelt citromhéj
csipet só
1 csapott mokkáskanál őrölt fahéj
1 tojás
10 dkg finomliszt
5 dkg nádcukor
5 dkg nádcukor
½ teáskanál szódabikarbona
1-2 evőkanál tej
1 nagy zöld, savanyú alma
szeletelt mandula a tetejére
Teljesen egyszerű, mint a legtöbb
muffin. Így, hogy fél adagot sütöttem, még a robotgépet sem volt érdemes
összekenni, egyszerűen egy habverővel jól kikevertem.
Először a folyékony összetevőket,
aztán adtam hozzá az előzőleg összekevert szárazakat. Az almát csak
meghámoztam, felkockáztam és beleforgattam a lisztes keverékbe, így nem
süllyedtek le a tészta aljára.
Két evőkanál segítségével a
kapszlikba adagoltam a tésztát, a tetejére szórtam a szeletelt mandulát és
betettem a 180ºC –ra
előmelegített sütőbe légkeverésre.
Ezen a hőfokon sültek kb. 5-6
percig, ezalatt elkezdtek emelkedni. Lejjebb vettem a hőfokot 160º-ra és még 18-20 percig sütöttem
őket.
Vanilia fagyival, sodóval az
igazi, de nekem nagyon ízlik vaniliás joghurttal is.
Nagyon jó kis muffinokat sütöttél! :)
VálaszTörlés:) illatosak is... ez bármelyik évszakban kedvemre való :)
TörlésSzép kis muffinok! :)
VálaszTörlésköszi :)
Törlés