Újabb konyhai eszköz került a
háztartásunkba, amivel saját kezűleg süthetjük a habrolókat. Az édes változatba
elég egy tejszínhabos vagy ricottás töltet, a sósnál pedig a legismertebb a sajtos roló. Van
ám azért ezeken felül is elég sok variáció. Tojással, füstölt tarjával is
készülhet egy igazán belevaló töltelék.
Hozzávalók:
25 dkg leves tészta (2x125
grammos fagyasztott)
10 dkg füstölt tarja vagy más
füstölt sonka féle
1 db keményre főtt tojás
mustár
frissen őrölt fekete bors
só
tejföl vagy natúr vajkrém
zöldfűszerek (opcionális)
A tarját ledaráltam, a főtt
tojást pedig szeletelővel kis kockákra vágtam. A hozzávalókat egy tálban
összekevertem, a tejfölből annyi kell, hogy keverhető, de nem folyós állaga
legyen. Felhasználásig betettem a hűtőbe.
A leveles tésztát (fagyasztott
lapok) hagytam kissé felengedni, majd hosszában nyújtófával megnyújtottam.
Mindkét lapot hosszában 4 csíkra vágtam és a fém habroló formákra tekertem. A
rolók tetejét megkentem felvert tojással és sütőpapírral bélelt sütőlemezre
tettem.
180ºC-on légkeveréssel 20 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Még langyosan letoltam őket a
formákról nagyon óvatosan, mert igen törékeny a tészta. A habroló formák széle
pedig borotva éles (megtapasztaltam).
A teljesen kihűlt rolókba mehet a töltelék egy habzsákból, vagy zacskóból rögtönzött nyomózsákból.
A teljesen kihűlt rolókba mehet a töltelék egy habzsákból, vagy zacskóból rögtönzött nyomózsákból.
Party ételnek sem utolsó, ezzel kívánok nagyon boldog újévet !!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése