igazából egy lágy curry bő lével
a dél-indiai Keralából, ahol az uralkodó ízvilág a kókusztej, fahéj, kardamom
körül forog. Illatos és melengető is kókusztejnek és az éppen csak finoman
megjelenő csípősségnek köszönhetően. A recept forrása Camellia Panjabi eredetije,
amit egy kicsit egyszerűbben készítettem el.
2-3 csirkecomb filé kisebb
kockákra vágva
1 sárgarépa felkarikázva
1 nagy evőkanálnyi fagyasztott
zöldborsó
kevés vöröshagyma krém
1 nagy gerezd fokhagyma vékonyra
szeletelve
1 ujjpercnyi gyömbér reszelve
római kömény, koriander, kurkuma,
currypor 1-1 késhegynyi
4-5 szárított curry levél
1 kis darab fahéjrúd
1 csillagánizs
frissen őrölt feketebors
chilipehely vagy friss
chilipaprika ízlés szerint
só
2-3 dl kókusztej
friss petrezselyem a tetejére
(aki szereti, koriander levél)
Olivaolajon éppen csak
megfuttattam a gyömbért és a fokhagymát (isteni illata van), majd hozzákevertem
a vöröshagyma krémet, beletettem a curryport, római köményt, kurkumát, koriander,
fekete borsot. Néhány keverés után ment rá a csirkecomb is. Alaposan
átkevertem, sütöttem, amíg a hús kifehéredett, végül felöntöttem vízzel és a
sárgarépát, illetve a zöldborsót is beletettem. Hozzátettem a fahéjat, a
csillagánizst és a curry leveleket is, majd fedő alatt puhítottam a húst. Amikor már majdnem kész volt, felöntöttem
kókusztejjel, illetve szükség esetén még egy kis vízzel.
Készre főztem, majd a tányérban megszórtam friss petrezselyem levelekkel. Ha marad belőle, akkor a fahéjat és a csillagánizst feltétlenül távolítsuk el belőle és úgy tegyük el.
Készre főztem, majd a tányérban megszórtam friss petrezselyem levelekkel. Ha marad belőle, akkor a fahéjat és a csillagánizst feltétlenül távolítsuk el belőle és úgy tegyük el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése