Egy kép, egy látvány, egy
elképzelés a lelki szemeim előtt, ahogy már sokszor. Ez a tarhonya is így
született. Úttörő gombócokra vágytam most, színekre, illatokra, intenzív
ízekre. Barna csiperkére, piros paprikára, zöld petrezselyemre. Pont így.
¼ kg barna csiperke szárral
együtt negyedelve és lepirítva
pohárban kimérve 2 dl száraz gépi
tarhonya
1 kápia vagy ½ piros kaliforniai
paprika
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kakukkfű
frissen őrölt feketebors
só
fodros petrezselyem
Ebben az esetben a fagyasztóból
csak elővettem a korábban már leszotírozott gombát, de ha frissen csináljuk,
egyszerűen nagy lángon, kevés sóval és borssal addig pirítsuk a gombát, amíg
elmegy a leve. Tegyük félre ezután.
Olivaolajon megpirítottam a
tarhonyát, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntöttem, sóztam és fedő alatt
addig pároltam, amíg el nem főtte a vizet. Ezután még szorosan lefedve hagytam
5 percig a gőzöket is magába szívni.
A pirított gombát végül hozzákevertem,
alaposan megszórtam kakukkfűvel és petrezselyemmel, végül az apró kockákra
vágott paprikával is elkevertem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése