azaz
filézett csirkecomb aszalt sárgabarackkal, aszalt szilvával fehérborban összepárolva. Yotam Ottolenghi
receptje alapján készült, de 1 – 2 hozzávaló helyett más került bele. Köretként
pedig egyszerű natúr barnarizs került alá. Könnyű ebéd volt, de cseppet sem
szegényes ízekkel.
csirkecomb kicsontozva, lebőrözve
féltenyérnyi darabokban
6-8 szem aszalt sárgabarack
6-8 szem magozott aszalt szilva
1 dl száraz, illatos fehérbor
½ citrom leve
kb. 2 dl víz vagy alaplé, ha van
1 csillagánizs
chili pehely
római kömény
kakukkfű
petrezselyem
frissen őrölt feketebors
só
mokkáskanálnyi méz vagy
juharszirup
A húst száraz pácban hagytam
pihenni 2 óra hosszat, vagyis megszórtam chili pehellyel, római köménnyel,
fekete borssal és sóval, majd jól bele is masszíroztam a fűszereket.
Egy magasabb falú serpenyőben
olajat hevítettem és a comb filéket minkét oldalukon körbe pirítottam. Kicsit
oda is kapnak az edény aljához, de attól csak finomabb lesz az étel ☺ Ezután ráöntöttem a bort, ez rögtön
fel is oldja ezeket a finom lepirult részeket. Beletettem az aszalt
gyümölcsöket (el is lehet darabolni őket, én egyben hagytam), majd a fűszereket
is, végül az alaplevet(vizet). Fedő alatt 15
- 20 perc kell neki, addigra csodásan összepárolódik minden. A végén
levettem a fedőt hogy a szaft a kellő sűrűségűre redukálódjon.
Tökéletes összeállítás, különösen
ajánlom az édes-sós párosítás kedvelőinek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése