a la Sárközi Ákos ☺ De nem is ez az igazi lényeg, hanem
az, hogy minden ami ebbe most belekerült, „maradék” volt. Nem csökkent értékű
persze, hanem egyszerűen kevés , önmagában semmire nem használható mennyiség,
ami valami más étel készítésekor kimaradt. A sok kicsiből így lett egy új
egész, nem is akármilyen.
1 közepes cukkini (elég nagy
magvú, így a magos rész nem használható fel)
3 – 4 dkg juhtúró (bryndza - a
sztrapacskából maradt ki)
½ doboz cottage cheese
1 marék vegyes reszelt sajt (a
minap készült melegszendvicshez lett túl sok)
narancsos bors
só
frissen aprított snidling
1 evőkanál zsemlemorzsa
Hozzá tartozik a történethez,
hogy a töltelék vakrepülés volt. Fogalmam sem volt, hogy ezen anyagokkal, így
összeáll-e majd. De annál nagyobb baj, mint hogy nem kerül fel a blogra, nem
tud történni.
A cukkiniből zöldséghámozóval
hosszú szalagokat vágtam le és sós vízben 1 percig blansíroztam, majd hideg
vízbe dobva lehűtöttem. Kitettem száradni papírtörlőkre.
A cottage cheese-t hagytam azért
egy kicsit lecsepegni egy szűrőben, majd villával hozzányomkodtam a juhtúrót
is. Sóztam, beletettem a borsot, majd a reszelt sajtkeveréket. Egy kicsit
lágynak tűnt, ezért ment bele a zsemlemorzsa, majd legvégén a snidling is
belekerült.
Folpackot terítettem le a pultra,
erre átfedéssel rátettem a cukkini csíkokat. A tölteléket ráhalmoztam,
nagyjából egyenletes téglatest formára igazgattam. Folpackkal együtt elkezdtem
feltekerni amilyen szorosan csak tudtam. Végül a fólia két végét nagyon
szorosan megtekertem, így egy kis kenőmájas forma alakult ki. Betettem a
hűtőbe.
4 – 5 óra múlva már nagyon
furdalt a kíváncsiság, ezért elővettem, óvatosan kicsomagoltam, a külsejéről
még leitattam a nedvességet és nagyon éles vékony pengéjű késsel 1 centi vastag
szeleteket vágtam. Siker ☺ Nem
csak finomak, de szépek is lettek. Bármilyen hidegtálnak díszei lehetnek, pláne
ha sikerül a zöld mellé sárga cukkinit is beszerezni.
Szuper nagyon gusztusos én pont az ilyen ételeket szeretem :) Elraktároztam mert biztosan sor fog rá kerülni nálunk.
VálaszTörlésköszi szépen, az biztos hogy egy hidegtálon nagyon jól mutatna :)
Törlés