a hajdani rossz emlékű
finomfőzelék modernizált változata vagy „újragondolása” - ha nem futkározna a
hátamon a hideg ettől a szótól ☺.
Elődjével ellentétben ez tényleg finom. Az alapvető különbség már a karalábé
minőségében megmutatkozik. Sárgarépa helyett pedig édesburgonya, vagyis batáta
került bele.
½ szál pikáns lángolt vagy száraz
kolbász
1 nagyobb darab zöld karalábé
1 édesburgonya
fokhagyma
vöröshagyma krém
zöldségleves vagy víz
szárított turbolya vagy lestyán
(ha van friss, az még jobb)
só frissen őrölt feketebors
tejföl
liszt vagy kukorica keményítő a
habaráshoz
friss petrezselyem a tetejére
A kolbászról lehúztam a bőrét és
2-3 mm-esre felkarikáztam. Külön serpenyőben megpirítottam, majd félretettem.
Olivaolajon megfuttattam a
vékonyan felszeletelt fokhagymát és a vöröshagyma krémet majd a kockakcukor
méretűre feldarabolt karalábét rádobtam és átforgattam. Ízesítettem a
fűszerekkel, kevés vizet öntöttem rá és fedő alatt pároltam. Kb. 5 perc után
adtam hozzá a szintén kockákra vágott édesburgonyát, pótoltam a folyadékot.
Amikor mindkét zöldség megfőtt
(nem szét, csak resre meg!) akkor behabartam.
A kolbász karikákat (szükség
szerint felmelegítve) a tetejére tettem a tányéron és kanállal egy keveset a
zsírjából is rálocsoltam.
Nagyon guszta. Sosem ettem finomfőzeléket, nálunk nem volt szokás készíteni, de ezt megkóstolnám.
VálaszTörlésköszönöm :)
Törlés