finn lazacleves néven fut sok
helyen minimális eltérésekkel. Egyben megegyeznek: a lazaccal kíméletesen kell
bánni. Nem agyonfőzni, mert tönkremegy, elveszíti élvezeti értékét. Én is
vigyáztam rá, a levesen pedig csavartam egy kicsit, batátát is tettem bele.
1 szelet friss lazacfilé kb. 2
ujjnyi széles
póréhagyma zöld része, 20-25
centis darab
2 közepes burgonya
1 édesburgonya vagyis batáta
1 dl tejszín
zöldségleves alaplé kb. 1 liter
citromlé
kapor
só
vaj
frissen őrölt feketebors
A póréhagymát vékonyra
szeleteltem és vajon megpároltam. A felkockázott batátát és krumplit rádobtam,
összeforgattam és egy kicsit pirítottam, fűszereztem, majd felöntöttem a
zöldséglevessel és belefacsartam egy kevés citromlét.
15-20 percig főztem, amíg a benne
lévő megpuhultak. Közben a lazacot 1-1,5 cm-es kockákra vágtam. Ekkor
beleöntöttem a tejszínt, összeforraltam. A lazacot beletettem, egyet forrt
(!!!) és már el is zártam. Megszórtam sok kaporral és rátettem egy fedőt. A
leves melegétől a lazac pont annyi hőkezelést kap, amennyi kell neki.
Gondoltam hogy nagyon jó lehet,
de még annál is jobb 😋 Ráadásul nagyon gyorsan elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése